Хмельницький водоканал отримав гуманітарну допомогу від МОМ

Вражаючи наші системи електропостачання та водопостачання, росія має на меті посіяти паніку та вивести з ладу  об’єкти критичної інфраструктури. Це частина стратегії ворога.

Хмельницький водоканал  не знаходиться  в зоні бойових дій, але в нас збільшилась кількість споживачів та й ризики ракетних обстрілів є. Відтак підприємство  готується  до будь- яких ситуацій, аби  безперебійно   подавати містянам питну воду та забезпечити роботу каналізаційно-насосних станцій.  Допомагає в цьому і міська влада, і  міжнародні гуманітарні та фінансові організації.

Нещодавно  комунальне підприємство в якості гуманітарної допомоги   отримало  від Міжнародної Організацї з Міграці (МОМ) 12 глибинних насосних агрегатів та 4 генератори вартістю майже 2 мільйони гривень.

 

За словами головного інженера КП “Хмельницькводоканал» Станіслава Михальця, насос – дуже важлива складова водогону, адже саме від нього залежить стабільність роботи всієї системи водопостачання. Тим більше, коли насос глибинний та його параметри дозволяють видобувати воду з артезіанських свердловин.

« Чотири насосоні агрегати  мають параметри для роботи   на Чернелівському водогоні, який забезпечує водопостачанням  практично все місто.  Ще 8 агрегатів різної потужності   працюватимуть на міських водозаборах на випадок надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на Чернелівському водогоні», –  розповів  Станіслав Михалець.

Щодо генераторів, то їх підприємство  використовуватиме  на КНС,  для виконання аварійних робіт в польових умовах, а також на водогонах та під час аварійних робіт у нічний час.

Євген Ковтун

Back to top button