Хмельницький забезпечує лікарні дизельними генераторами і відправляє такі установки до інших міст

 

Дизельний генератор –  надзвичайно важлива річ , адже – це надійне джерело електроенергії,  яку установка виробляє самостійно. Відтак, зараз  потреба  в таких  портативних і економних  дизельних станціях  є. Насамперед,  їх потребують  стаціонари  лікувальних закладів,  де  хворі підключені до апаратів, які  живляться від електрики. Адже, якщо під час надзвичайної ситуації  зникне електропостачання,  а пацієнт, приміром, знаходиться на операційному столі,  дизельний генератор врятує йому життя.

Зараз така установка вкрай необхідна й закладам, які сьогодні продовжують рятувати людей від корона вірусу. Відтак  Хмельницька міськрада виділила з міського бюджету 1 млн 365 тис грн на придбання  дизельного  генератора для інфекційної лікарні.

«Дизель-генератор  KJ Power потужністю 180 кВт придбали сьогодні в міську інфекційну лікарню. Він забезпечить альтернативним живленням 2 корпуси повністю і роботу всіх кисневих станцій у випадку відсутності електроенергіі чи надзвичайної ситуації», – написав  Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

За словами міського голови, аналогічними установками, які самостійно виробляють струм, раніше були забезпечені й інші  медичні заклади міста. А нещодавно  з міста-побратима  Чеханова   Хмельницький  в якості гуманітарної допомоги отримав 53 дизель-генератори на 8,5 кВт.

« Ще раніше 30 одиниць різної потужності придбали. З цих дизель-генераторів 15 одиниць відправили на Чернігів, також раніше відправляли їм 5 штук. Ще 7 одиниць передаємо на Ірпінь, а також 7 одиниць на Бучу», –  зазначив  міський голова.

 

Back to top button