Хмельницьким волонтерам потрібна підтримка містян — просять допомогти з пальним

Понад 120 автівок, які замовляли  військовики,  відправили на передову  волонтери БФ «Волонтери Поділля» з початку повномасштабного вторгнення.    «Волонтерська пошта» фонду доставила  на фронт тисячі посилок, десятки тонн гуманітарних вантажів, а відколи наша армія визволяє   українські землі від окупантів,  хмельницькі волонтери допомагають   українцям на звільнених територіях. Для таких поїздок на далекі відстані потрібно багато   дизельного палива, і тому волонтери вкотре звертаються до всіх небайдужих за допомогою.

«Кожного тижня наші волонтери везуть на схід автомобілі, рації, коптери, речі першої необхідності та посилки від рідних для наших військових.Кожна поїздка — це майже  300 – 500 літрів  дизпалива в залежності від кількості автомобілів, які їдуть на схід, — розповідає волонтер Віталій Підгайчук. — Вартість однієї поїздки — 17-28 тисяч гривень. Нещодавня    була однією з  найважчих  на східні рубежі фронту. Наші волонтери декілька годин не виходили на зв‘язок, проїхали сотні кілометрів вздовж замінованих узбіч. Але нашу пошту  чекали на передовій і в звільнених містах. Незважаючи на масові ракетні удари по всій Україні та напружену ситуацію на фронті, «Волонтерська пошта»  цього тижня знову взяла курс  на передову. Ми й надалі щотижня будемо  їхати на схід, а ось пошуки палива для наших автомобілів дуже нелегкі, тому ми звертаємося до  наших містян за допомогою».

Крім  вантажів для військових,  хмельничани везли  минулої п’ятниці і допомогу нікопольським пожежникам — взуття та  медичні аптечки. «Окупанти регулярно обстрілюють Нікопольщину з реактивних систем залпового вогню і важкої артилерії. Пожежники на рівні з військовими рятують людей з-під завалів зруйнованих будинків. Наша співпраця з пожежниками почалася влітку. Вперше за  аптечками до нас звернулися не військові, — розповідає   волонтерка Анна Маєвська. — Розуміючи всю небезпеку, з якою вони зіштовхуються,  ми сформували для них 15 аптечок з найнеобхіднішими комплектуючими (кровоспинні препарати, турнікет САТ та бандаж).А ще відправили для них 9 пар спеціалізованого взуття для пожежників фірми Gore-tex  та 2 шоломи.

До речі, хлопці мають запит на  бензопилу, яка потрібна їм для виконання своєї роботи. Принести бензопилу можна за адресою вул. Кам’янецька,63/1.»

Напередодні Дня захисника  «Волонтерська пошта» везла й подарунки   від хмельницьких школяриків, які вони зібрали під час благодійних ярмарків. «Кілька тижнів тому учні  початкової школи№1 зібрали для наших військових понад 50 ящиків із корисними речами та смаколиками. Нам дуже хотілося, щоб діти побачили свої коробки на передовій, адже для військових це значно більше, аніж просто речі, — кажуть  волонтери. — Хлопці весь цей час відправляли нам фото, передавали вітання діткам і дякували.

До слова, ініціативу вже підхопила 18-а школа, учні якої сформували посилки для наших військових».

Тетяна Руса

Back to top button