“І буде весна” у Хмельницькому

На майдані Незалежності 23 лютого відбулося спецпогашення нового поштового блоку “І буде весна”. У блоці чотири марки зі світлинами воєнного часу. Тираж марок — 250 тисяч примірників.

Про це розповів Олександр Луков, директор з розвитку мережі Хмельницького регіону “Укрпошти”, у телесюжеті Суспільне Хмельницький.

Це поштовий випуск із найкращими світлинами воєнного часу. Таким чином ми вшановуємо героїчний спротив українського народу російській армії у війні, що триває вже 10 років”, — коментує Олександр Луков.

Поштовий блок складається з чотирьох марок.

Перша марка — це “Захоплення аеропорту Бельбек” 2014 рік. Друга — “Кохання не спинити Харків” 2022 рік, де зображені медики-волонтери на весільній фотосесії у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку. Третя — “Світло переможе Азовсталь” 2022 рік, відома авторська світлина Дмитра Козацького, де зображений у воїн у променях сонця. І ще одна марка — “Руки піхотинця”, 2023 рік. Світлина зроблена за кількасот метрів від найгарячішої точки на той момент у Бахмуті”, — розповів Олександр Луков.

Відтворені на поштових марках фотографії здобули престижні нагороди: “Захоплення аеропорту Бельбек” — перше місце в конкурсі Grand Press Photo 2014; “Світло переможе!” та “Кохання не спинити!” увійшли до переліку найкращих світлин 2022 року за версією газети The Guardian; знімок “Руки піхотинця” потрапив до добірки найкращих фотографій 2023 року за рейтингом журналу Time.

Фото Сергія Аніськова

Back to top button