Інклюзивний підхід впроваджують у Пенсійному фонді

На вебпорталі Пенсійного фонду України діють зручні функції для людей з порушенням зору. ПФУ активно підтримує впровадження інклюзивних підходів щодо забезпечення інформаційної доступності послуг. Зокрема, інформаційна сторінка вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України https://www.pfu.gov.ua/ має адаптовану версію для осіб з порушенням зору, завдяки чому ця категорія користувачів може легко отримати доступ до необхідної інформації та взаємодіяти з Фондом у зручний спосіб.

Праворуч у верхній частині інформаційної сторінки розміщено кнопку з піктограмою ока “Для людей з порушенням зору”. Вона дозволяє налаштувати розмір шрифту, обрати колірну тему (чорну чи білу), а також відключити зображення або зробити їх чорно-білими.

Крім того, текстові та візуальні повідомлення створюються в доступному для сприйняття вигляді для осіб з порушенням зору.

До повідомлень у вигляді інфографік, які публікуються на інформаційних ресурсах Фонду, надається текстовий опис, що еквівалентний зображенню. Це дозволяє користувачу, який прочитає цей текстовий опис за допомогою скрінрідера, отримати потрібну інформацію в повному обсязі.

За інформацією ГУ ПФУ у Хмельницькій області

Back to top button