INSPIRE надихає

У Хмельницькому національному університеті днями презентували проєкт INSPIRE, аби допомогти внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та біженцям у європейських країнах знайти себе у сфері туристичного бізнесу.

Проєкт INSPIRE (Інноваційна підтримка підприємництва біженців у сфері туризму) об’єднав партнерів з університетів та неурядових організацій Ірландії, Бельгії, Туреччини, Хорватії та України. Розрахований він на два роки. Нашу державу представлятиме саме Хмельницький національний університет. У межах його реалізації планують дослідити потреби біженців та ВПО, розробити спеціальні навчальні матеріали та провести семінари для навчання зацікавлених у туристичному підприємництві.

Центральним елементом є створення поглибленого посібника та цифрового курсу, який навчить таким важливим навичкам, як бізнес-планування, маркетинг, доступ до фінансування тощо. Проєкт має великий потенціал, отож очікуємо значних позитивних результатів від його втілення. Ми плануємо безпосередньо навчити 210 біженців та ВПО під час 21 семінару в країнах нашого консорціуму. У нас є вісім партнерів у різних країнах. Це університети та громадські організації з Ірландії, Бельгії, Хорватії, Туреччини та, відповідно, з України. Очікуємо, що біженці та ВПО набудуть впевненості в собі та зможуть працевлаштуватися, що дозволить їм робити активний внесок у розвиток місцевої громади та інтегруватися в неї”, розповіла Катерина Скиба, проректорка з науково-педагогічної роботи ХНУ.

За словами представників навчального закладу, проєкт розширює можливості для підтримки ВПО у досягненні фінансової незалежності, а також сприяє інноваціям у туристичній індустрії.

Це дасть змогу залучити переселенців до підприємницької діяльності у туристичній галузі. Саме зважаючи на це Хмельницький національний університет налагоджує співпрацю з громадськими організаціями, які працюють з внутрішньо переміщеними особами.

Back to top button