Інвестиції в перемогу: Хмельницький втретє купує військові облігації

За підрахунками експертів  місяць війни  обходиться Україні  10 млрд доларів! Величезна сума. Тож ЗСУ постійно потребують поповнення ресурсів, щоб боронити країну від загарбників. Вагомим фінансовим інструментом для підтримання війська є розміщення військових облігацій.

Це різновид облігацій внутрішньої державної позики, який має  виключно цільове призначення — кошти від розміщення держава спрямовує на потреби армії та функціонування країни в умовах воєнного стану. Погашення облігацій гарантовано державою. Тобто держава гарантує повернення коштів у повному обсязі з відсотками. Відтак інвестиція практично немає ризиків.

Для Хмельницького – це ще одна можливість  використати відсотки від погашених облігацій на допомогу нашим військовим. Вже втретє за час великої війни і вдруге  в цьому році місто купує  військові облігації . Цього разу  на 200 мільйонів гривень.

«Ці кошти не лежать на казначейському рахунку, вони працюють  на українську армію. Через півроку  ми їх повертаємо і завдячуючи тому, що виріс відсоток на  військові облігації, ми попередньо на липень заробимо до міського бюджету  майже 20 мільйонів гривень. Але найголовніше  –  це не заробіток до бюджету  –  головніше те, що ці кошти є цільовими і використовуються на підтримку нашого війська»,  –  прокоментував міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, 10 січня цього року Хмельницький  на аукціоні придбав військові облігації на  300 мільйонів гривень.  Перше  розміщення цінних паперів  було торік  обсягом 100 млн грн, з розміщенням на три місяці. І  в жовтні  первинні дилери повернули ці кошти з військових облігацій з  відсотками прибутку, які встановила держава. Це дало можливість додатково заробити майже 3 млн гривень, а відтак  суттєво підтримати українське військо, а отриманий прибуток  знову ж таки  спрямовувати на допомогу нашим армійцям.

Ольга Сєргєєва

Back to top button