Іспити та дипломи за гроші: на Хмельниччині впіймали на хабарництві директорку інституту та її поплічницю – асистентку кафедри вишу

Схема проста: не хочеш вчитися –  плати гроші. На цьому й заробляли освітяни одного з вищих навчальних закладів області.  І чим більше  було таких студентів, тим  кращими були «жнива» в освітян. Втім, аби самій не світитися перед студентами та тримати образ справедливої та доброчесної, директорка вишу залучила до «співпраці»   свою підлеглу  –  асистентку однієї з кафедр вишу. Адже зазвичай саме до  асистентів найчастіше звертаються і студенти з «хвостами», які ладні платити, аби їх позбутися,  і ті, хто хоче купити готову курсову чи диплом, щоб не паритися за книжками. Відтак за вказаними таксами своєї керівниці, асистентка справно торгувала і оцінками за екзамени, і дипломами та магістерськими роботами, а також брала гроші за вплив на  членів комісії під час  захисту куплених  дипломів.

Викрили освітянок під час  отримання ними коштів на загальну суму майже  20 тисяч гривень – одноденний заробіток. Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили  в них грошові кошти, флешки, чорнові записи зі списками «боржників»! Обом  вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті їм може загрожувати накладення штрафу або позбавлення волі терміном від 2 до 5 років. Розслідування триває.

Євген Ковтун

 

 

 

Back to top button