Історію одного квадрокоптера для ЗСУ розповіла хмельницька волонтерка

Кожний волонтер, який допомагає ЗСУ, має власну історію такої співпраці, і кожна по-своєму захоплююча. Цього разу купівля дронів для стрілецького батальйону пов’язана з кулінарією.

4 березня на своїй міський голова Олександр Симчишин у власному телеграм-каналі відзвітував: “Чергова допомога для наших різних підрозділів: 23 радіостанції та 2 квадрокоптери для ССО. Квадрокоптер для підрозділу, де воює наш колега з управління екології; квадрокоптер для стрілецького батальйону. Принагідно дякую Олександру Козаку і Вікторії Попін за активну допомогу! Працюємо далі…Тримаймо стрій!”

Вікторія Попін–  хмельничанка, авторка найбільшого в Україні кулінарного сайту PicanteCooking, де  пубікуються рецепти домашньої кухні і здорової їжі   як від українців, так і з інших країн, адже сайт популярний. А в 2019 році Вікторія  випустила й першу свою, і першу в Україні кулінарну книгу “Знаю, що споживаю”.

«Це переказ моїх кулінарних цінностей, сімейних традицій, знань та просто шаленого ентузіазму готувати вдома, власноруч, якомога більше»,  –  зазначила авторка в передмові. Презентації  книги відбувались у Львові, Києві та в рідному Хмельницькому. Але паралельно з  дослідженням і популяризацією  рецептів здорової їжі, PicanteCooking займається благодійністю. У 2020 році, як зазначає  Вікторія, компанія закупила медичні препарати для дитячої міської лікарні, необхідні для лікування ковіду,  адже саме  тоді  епідемія була в розпалі.

Від  початку повномасштабного вторгнення хмельницька письменниця-кулінарка активно зайнялась волонтерською діяльністю, а саме – допомогою ЗСУ.  Щоб залучити якнайбільше благодійних коштів, компанія випустила  у жовтні минулого року настінний гастрономічний календар  на 2023 рік « З Україною разом!».
«Це наш третій гастрономічний календар і перший друкований проєкт від початку війни. 30 відсмотків коштів з продажу календаря підуть на закупівлю того, що потрібно буде нашим захисникам  на кінець 2022 року». Як виявилося, і тоді, і нині наша армія потребує дронів».

Придбати дрон для наших стрільців допоміг саме цей настінний календар. «Він містить рецепти сезонних десертів з країн, котрі допомагають Україні найбільше, — розповіла  пані Вікторія. — А також внизу кожного місяця вміщено  короткий опис безцінної допомоги різних країн. Від моменту створеннями вирішили, що 30 відсотків  від вартості, це становить понад 50 відсотків  від доходу, ми будемо відкладати на ЗСУ».

З допомогою календаря  вдалось зібрати майже сто тисяч гривень на дрон для українських стрільців.  Решту суми хмельничанам  допомагали зібрати українські громади  з-за кордону. «Без тих двох останніх факторів ми б не назбирали стільки.   Ми звернулись до нашого мера,  Олександра Симчишина, і він розповів, що понад усе потрібні квадрокоптери, і що є славетний 8-й полк ССО, котрому особливо їх бракує. Ми придбали квадрокоптер DJI Mavic 3 (CP.MA.00000447.02) та карту пам’яті до нього. Разом з іншим  військовим спорядженням  для воїнів від  нашого міста передали його воїнам цього підрозділу. Нехай їм добре служить!»  –  написала Вікторія на своїй фейсбук-сторінці.
Тетяна Руса.

Back to top button