Ключі та ордери на житло для соцпрацівників

Дев’ять сімей працівників управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради днями отримали ключі від житла. Серед них — три сім’ї військовослужбовців, в одній воюють і батько, й син. Ключі та ордери вручив новоселам міський голова Олександр Симчишин.

Соціальна сфера — особлива галузь суспільного життя, адже тут фокусуються проблеми, з якими допомагають впоратись, підтримати тих, хто потрапив у біду. А нині, коли повномасштабна війна торкнулась кожного, багатьом понівечила долі, змусила шукати прихистку далеко від рідного дому, першими приходять на допомогу ті, чиє покликання — захист інтересів людей. Коло їх турбот збільшується щодня: допомоги потребують ветерани, які повернулися з фронту, їх сім’ї та родини загиблих захисників.

В галузі нині працює 120 соціальних робітників і робітниць, є сім підпорядкованих установ, загалом у команді соцзахисту 400 працівників.

Наш соцзахист має працювати так, щоб кожна людина, яка йде вже з отриманою послугою, обов’язково була задоволеною, бо ми все зробили для того, щоб їй допомогти, — зазначив міський голова Олександр Симчишин, вітаючи новоселів. — Ми маємо вже добру традицію: допомагаємо працівникам соціальної сфери отримувати житло, бо розуміємо, що це надзвичайно важливо для їх особистої мотивації”.

Саме мотивацією до подальшої відповідальної і добросовісної праці вважають цю подію ті, хто отримав ключі від власного житла. Ірина Кондратюк за 24 роки пройшла шлях від провідної спеціалістки до начальниці відділу бухгалтерського обліку та звітності управління праці та соціального захисту населення. Дотепер її родина винаймала житло. “Коли сказали, що я отримаю квартиру, це були емоції, які переповнювали, зі сльозами радості. Це винагорода за мою працю, це майбутнє для моїх дітей, яким жити в цій країні. Старший син у Києві працює нейрохірургом, його дружина також лікарка, вони рятують наших хлопців щоденно”. Понад 10 років чекала свого житла завідувачка сектора прийому громадян Оксана Шутюк. “Я щаслива, це для мене великий стимул працювати ще більш відповідально і добросовісно на вирішення соціальних послуг”, — каже пані Оксана.

Останнім часом робити такі приємності вдається не так часто, як хочеться, але з 2016 року житло отримали вже 33 родини працівники цієї сфери. Їхня робота непроста, до них зазвичай приходять із проблемами та у гострій потребі. Тому шукаємо різні шляхи мотивації для таких людей. В пріоритеті завжди сім’ї, де хтось воює, підсумував на власній сторінці у Фейсбук Олександр Симчишин. Після Перемоги буде більше! Працюємо далі… Тримаймо стрій!”

Тетяна Слободянюк

Back to top button