Коли відновить роботу Хмельницький «МакДональдз»?

Популярний   ресторан  мережі фастфуду“McDonalds” в Хмельницькому, на вул.Старокостянтинівське шосе, 6-А, який розпочав працювати  майже рік тому і щодня збирав сотні відвідувачів,  з перших днів  війни зачинений. Як пояснили у компанії, заклади McDonald’s залишатимуться зачиненими по всій країні, «допоки зберігатимуться загрози атак». І, очевидно, не працюватимуть аж до завершення бойових дій. Усі продукти, які зберігались в ресторанах мережі, передали в гуманітарні штаби.

Зараз компанія займається гуманітарною допомогою та продовжує виплачувати зарплати десяти тисячамсвоїх працівників в Україні. Про це йдеться у відповіді прес-служби компанії «МакДональдз» на інформаційні запити ЗМІ. Проте працівники фастфуду не сидять без діла. «Із ресторанів, у яких це було безпечно зробити, вже передано міськрадам понад 58 тонн продукції на загальну суму понад 50 мільйонів гривеньна потреби цивільного населення та захисників. Крім того, компанія продовжує організовувати поставки в гуманітарні штаби», – повідомили у «МакДональдз». А в багатьох приміщеннях мережевих ресторанів по містах Західної України благодійна організація«Фундація Дім Рональда МакДональда» облаштовує медичні центри для переселенців, де людям надають прихисток і необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, в Хмельницькому  відбулось 26 серпня 2021 року. Це викликало шалений ажіотаж. Тоді біля закладу вишикувались довжелезні черги з людей та автівок, а вже з 24 листопада  ресторан працював цілодобово і без вихідних. Заклад площею 470 кв. м розрахований на 114 гостьових місць у залі та 170 – на літній терасі . За день 120 працівників обслуговували не менше 5 тисяч чеків. Як зазначив директор з розвитку McDonald’s Україна Віталій Стефурак, відкриття McDonald’s у Хмельницькому – це передовсім розвиток громади та інфраструктури. Нині налагодити виробничу інфраструктуру, мережа якої охоплює всю Україну,   важко, як і небезпечно  через постійні сигнали повітряної тривоги і обстріли, які загрожують життю  і працівників, і відвідувачів. Але як тільки з’явиться можливість, мережа фастфудів  знову відкриється у наших містах, в тому числі й у Хмельницькому.

Тетяна Руса.

Back to top button