Кондитерська і кухарська — за новітніми технологіями

Такі оснащені найсучаснішим обладнанням приміщення відкрили в Хмельницькому міському навчально-практичному центрі технологічних інновацій харчової промисловості та ресторанного господарства.

Тут майбутні кухарі та кондитери, а нині це здобувачі освіти ПТО сфери послуг, навчатимуться готувати сучасні страви, опановувати секрети ресторанного бізнесу та вдосконалювати професійні навички. Центр стане осередком розвитку нових технологій та підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері харчування. Про це повідомили в департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Створення навчально-практичного центру обійшлося в 5 млн 370 тис. грн. На реконструкцію та капітальний ремонт приміщення 2 млн 870 тис. грн було надано з міського бюджету. А за кошти державного бюджету — 2 млн 500 тис. грн — профінансували придбання сучасного устаткування, інструментарію, посуду.

НПЦ складається з двох приміщень: майстерні-кондитерської та кухарської. В кожній — по 12 робочих місць. Це справжні новітні кулінарні лабораторії, тут є все необхідне, щоб юні кухарі та кондитери могли вдосконалювати здобуті знання в умовах, максимально наближених до реального виробництва.

Також у центрі підвищуватимуть кваліфікацію інженерно-педагогічні працівники закладів професійно-технічної освіти, проходитимуть стажування на базі НПЦ, обласні семінари та конкурси фахової майстерності. Відбуватимуться також майстер-класи з учнями закладів загальної середньої освіти та багато іншого.

Хмельницький центр ПТО сфери послуг пів століття спеціалізується на підготовці кваліфікованих робітників саме за професіями громадського харчування та ресторанного сервісу. “Ці професії завжди були актуальними та мали попит на ринку праці. Тому по завершенню навчання для випускників не існує проблеми працевлаштування. Нині в закладі здобувають освіту 740 юнаків і дівчат, причому 70 відсотків учнів опановують саме професії харчового напрямку”, — зазначив заступник міського голови Михайло Кривак.

У день відкриття центру відбувся обласний семінар інженерно-педагогічних працівників закладів професійної освіти з представниками харчоблоків щодо опанування сучасного устаткування та приготування страв здорового харчування в закладах освіти Хмельницької громади.

Тетяна Руса

Back to top button