Конкурс для наймолодших ерудитів: перші підсумки

У Хмельницькому завершився І етап щорічного конкурсу-захисту наукових проєктів серед здобувачів освіти 6-8 класів “Перший крок у науку”, організований департаментом освіти та науки міської ради.

Відповідно мета конкурсу — виявляти та підтримувати обдарованих дітей громади, стимулювати їхні дослідницькі здібності й перші кроки в науковій царині. Захист робіт відбувся у ліцеї №1 імені Володимира Красицького, а його учасники змагалися у 24 секціях. Цей етап змагання був очний, попередній відбір робіт відбувався заочно.

Конкурсанти змагалися у 24 секціях: “Математика”, “Прикладна математика”, “Теоретична фізика”, “Фінанси, банківська справа та страхування”, “Ботаніка”, “Зоологія”, “Українська література”, “Теорія, історія мистецтв та арткритика”, “Українська мова”, “Англійська мова та англомовна література”, “Етнологія”, “Педагогіка”, “Всесвітня історія”, “Журналістика”, “Системи та технології штучного інтелекту” та інших.

На суд журі цьогоріч представлено 126 робіт. Найбільше учасників виявилося у секції “Англійська мова та англомовна література” — 14. Теми “Українська мова”, “Математика” та “Етнологія” представлені в 11 роботах. По десять робіт відібрано у секціях “Всесвітня історія” та “Прикладна математика”.

До фінального (обласного) етапу конкурсу запрошуватимуть лише переможців міського етапу конкурсу, які здобули призові місця у відповідних наукових секціях.

Наталія Лісова

Back to top button