Котики – замість наркотиків: у Хмельницькому відбулася вулична акція проти розповсюдження наркотиків

«Озброєні» балончиками з фарбою та пензлями, місцеві активісти хмельницького осередку Міжнародної антинаркотичної асоціації, учні ВПУ №25 спільно з ГО “Хмельницький центр здорової молоді” взяли участь  в антинаркотичній вуличній  акції. Вони замалювали на фасадах будинків, гаражів, на огорожах адреси телеграм-каналів, за якими продаються наркотики,  та знищували  інші написи, які пропагують купівлю наркотиків через мережу інтернет. Замість них на стінах  з’явилися патріотичні малюнки й мотиваційні написи «Кохай!», «Мрій!», «Радій!», а ще  веселі картинки домашніх улюбленців та квіткові композиції. Цю  акцію її учасники провели з нагоди    Міжнародного дню боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків, який відзначають 26 червня.

Організатори публічного заходу –  управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області, міський  осередок Міжнародної антинаркотичної асоціації, обласні  департамент освіти і науки та  центр  соціальних служб.

Викладачка училища  Наталія Кочаток  зазначила, що майбутні  художники та дизайнери, які навчаються у ВПУ №25, уже не вперше таким  чином допомагають боротися з  написами онлайн-дилерів з назвами сайтів із розповсюдження наркотиків, розміщених в громадських місцях та на об’єктах інфраструктури міста. «Наша молодь  показує, що вона – за щасливе майбутнє  і за здоровий спосіб життя. А ще  вуличні сюжети на місці «наркотичних» адрес – добра практика для наших дизайнерів, які таким чином  реалізують свій творчий потенціал».

Наступну акцію проти розповсюдження наркотиків у Хмельницькому проведуть за тиждень.

Вікторія Катрич.

 

Back to top button