Критична інфраструктура, індустріальний парк, освітні статуси

Під час позачергової 42-ї сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 25 липня, депутати обговорили та підтримали 15 питань порядку денного. Першочергово узгодили рішення щодо розвитку і модернізації критичної інфраструктури.

Насамперед, як проінформував міський голова Олександр Симчишин, депутати надали дозвіл КП “Хмельницькводоканал” на отримання кредиту на 60 млн грн, щоб придбати дві когенераційні установки для успішного проходження опалювального сезону. “Вони працюватимуть на об’єктах критичної інфраструктури, які забезпечують роботу каналізаційного господарства і зроблять їх автономними”, — зазначив міський голова.

Також депутати проголосували за подання заявки на державне співфінансування індустріального парку, щоб зробити його привабливішим для інвесторів. Як відомо, концепція індустріального парку “Хмельницький” як стратегія розвитку міста до 2025 року затверджена рішенням сесії міської ради 31.05.2017 року. Один із пріоритетів концепції — забезпечення нових можливостей для розвитку промисловості, інноваційного виробництва, створення нових робочих місць, активізація інвестиційної діяльності, і, як наслідок, соціально-економічний розвиток міста й підвищення його конкурентоспроможності. На жаль, у реалізацію запланованого внесло корективи повномасштабне вторгнення, відтак державна підтримка місцевої ініціативи вкрай необхідна, враховуючи, що пріоритетні витрати міського бюджету нині спрямовані на допомогу Силам оборони.

У рамках чергового етапу реформування освітньої галузі згідно з вимогами законодавства офіційно затверджено статус гімназій закладам освіти, за яким вони працювали минулий навчальний рік. Не оминули увагою депутати й питання екології та озеленення Хмельницького. Для розширення рекреаційної території міста затвердили два сквери та парк із відповідними природно-заповідними статусами.

Тетяна Руса

Back to top button