Кризовий центр допоможе у кризовій ситуації

Уже три місяці на базі Хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації функціонує відділення кризової допомоги. Його послугами можуть скористатися мешканці громади чи внутрішньо переміщені особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, що частково здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги (із III-IV групою рухової активності).

Заступник директора міського центру соціальної підтримки та адаптації Володимир Коломієць розповідає:Мета відділення полягає в тому, щоб допомогти тим, хто опинився в складній ситуації і не може самостійно себе обслуговувати. Наприклад, внутрішньо переміщена особа з ампутацією кінцівки прибула у наше місто евакуаційним потягом. У лікарні їй надали необхідну медичну допомогу. У неї немає документів, рідних і домівки. У такій ситуації людина може звернутись до нас. Ідея створення відділення — надання екстрено-кризової послуги. Наші фахівці допомагатимуть у всьому, що буде потрібно. Наприклад, відновлюватимуть документи, щоб людина змогла встановити групу інвалідності, отримувати виплати, за потреби мала можливість поселитись в інтернаті для осіб з інвалідністю та похилого віку”.

У відділенні є всі належні пристосування для маломобільних людей. зокрема пандуси, широкі двері. Є 30 ліжок, душ, пральна і сушильна машина, кухонне обладнання.

Станом на 1 липня послугами новоствореного кризового відділення скористалися 27 осіб, 19 з яких — внутрішньо переміщені особи. В установі опікуються людьми медичні сестри, соціальні працівники та психологи. Одночасно тут можуть проживати 30 осіб.

Клієнти відділення забезпечуються ліжко-місцем, триразовим збалансованим харчуванням, медичними послугами, послугами психолога та організацією корисного дозвілля.

За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами:

(0382) 75-29-86, (067) 171-00-43.

Back to top button