“Курськ — командний збір”

Майже 865 тисяч гривень — такий підсумок народної акції “Курськ — командний збір , оголошеної ГО “Захист — об’єднання волонтерів” на допомогу бійцям 99-го окремого механізованого батальйону ССО. Підрозділ у серпні одним із перших увійшов на Курщину, в місто Суджа рф. Для бійців героїчного батальйону волонтери придбали РЕБи, дрони, рації, зарядні станції тощо. Про це йдеться в сюжеті МТРК “Місто”.

Акцію “Захист” оголосив на початку серпня. Тоді до волонтерів організації звернулись військові 99-го окремого механізованого батальйону, дислокованого у Хмельницькій територіальній громаді. “Акція у нас вийшла спонтанно, розповіла голова ГО “Захист об’єднання волонтерів” Катерина Луцик. Ми всі розуміли, що військова операція готувалась у суворій секретності, і коли наші хлопці вже зайшли на Курщину, взяли філію “Газпрому” в Суджі, вони надіслали нам відео і звернулись, що їм необхідні дрони, РЕБи, рації, зарядні станції та інше спорядження”.

Оголосивши всенародний збір, волонтери зібрали за місяць майже 865 тисяч гривень за підтримки небайдужих хмельничан, підприємців та всеукраїнських компаній. Найбільшу суму 222 тисячі гривень задонатив один із українських банків.

Як вдячність, бійці батальйону надіслали хмельничанам трофеї, які в майбутньому волонтери спрямують на благодійний аукціон. Це військові форми окупантів, турнікети їхнього виробництва, пляшки з-під горілки, медалі та обереги, які, втім, не врятували “защітніков” із “другої” армії світу на їх же території.

Для нас це все дуже цінно, ми розуміємо, що наші хлопці не так часто, як нам хотілося б, можуть виходити на зв’язок, але коли вони відчувають підтримку, оперативну допомогу, це їх заряджає на боротьбу і знищення окупанта на його ж території. Ті жахіття, які вчиняли і вчиняють рашисти в Україні, повертаються актом помсти українців. “Так звані мирні мають відчути на собі цю війну, яку так радісно сприйняли у 2022 році”, казали нам бійці. І ми, тилові українці, завжди підтримуватимемо наших захисників і визволителів від рашистської чуми”.

Усі трофеї волонтери планують розіграти на аукціоні та за виручені кошти закупити додаткове обладнання для бійців. Аби взяти участь у розіграші лотів, необхідно задонатити з позначкою “Курськ” на офіційний рахунок “Захисту”.

Тетяна Руса

Back to top button