Лідера читання визначено

Уже всьоме в Україні за сприяння Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги і Української асоціації працівників бібліотек для дітей у рамках реалізації Стратегії розвитку читання “Читання як життєва стратегія” відбувається конкурс “Лідер читання”.

У центральній дитячій бібліотеці Хмельницької міської територіальної громади днями відбувся перший — міський етап конкурсу. П’ять кращих читачів бібліотек громади у “Веселій естафеті”демонстрували ерудованість, знання й допитливість, аби обрати лідера читання, який представлятиме Хмельницьку міську територіальну громаду на обласному етапі конкурсу.

Бібліотекарі презентували для відвідувачів тематичні книжкові виставкиВеселі сторінки літа” та “Спорт… Спорт… Спорт”, приурочивши конкурс до чемпіонату Європи з футболу-2024, який якраз триває. На підтримку нашої збірної всі учасники і гості вбралися у сині або жовті футболки — колір форми збірної України.

Члени журі обирали переможців у чотирьох номінаціях. Так,Кращим мовознавцем” стала Софія Ковальчук, “Знавцем літератури” — Вікторія Ленюк, Кмітливим книголюбом”Злата Шинкарук, “Юним олімпійцем” — Марія Лазоренко.

А “Лідером читання-2024”, випередивши суперників, стала Валерія Підвербна, читачка бібліотеки-філії №8 ім. І.Івова. Саме вона презентуватиме Хмельницьку міську територіальну громаду на обласному рівні.

Я із задоволенням взяла участь у конкурсі “Лідер читання-2024”. Коли читаю книги, то відкриваю нові фантазійні світи, але, виявляється, читаючи, можна ще й відкрити для себе нових людей і новий досвід у реальному житті. Тому я вдячна організаторам за неймовірні емоції, гарні подарунки та приємне спілкування. Мені надовго запам’ятаються цікаві конкурси та люди, з якими я сьогодні познайомилася”, — каже дівчинка.

За матеріалами управління культури і туризму Хмельницької міської ради

Back to top button