Літня баня за зимовим графіком: у Хмельницькому комунальні лазні надають безкоштовні послуги

Влітку кількість відвідувачів муніципальних бань  зменшується, тому зазвичай у цю пору вони не працюють і лише на початку осені  починають входити  у звичний графік роботи.   У зв’язку з воєнним станом  комунальні бані  надаватимуть свої послуги впродовж усього літа. Це перш за все пов’язано з великою кількістю переселенців, які зараз тимчасово проживають в Хмельницькому, а відтак відвідувати лазні вони можуть безкоштовно. На безоплатній основі лазні надаватимуть свої послуги й    учасникам бойових дій, які зареєстровані у місті Хмельницькому та перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення, а також  військовослужбовцям ЗСУ, бійцям територіальної оборони за умови пред’явлення  відповідних документів.

Ця новина порадувала й затятих банщиків,які надають  перевагу лазні  і влітку, коли на вулиці і без гарячого пару  дуже жарко? Виявляється, це не лише традиція.

«Це добра звичка, і коли ти пропускаєш  похід  в баню, твій організм починає чинити опір і вимагає те, до чого звик, ну це, як чистити зуби чи пити каву. Але насправді властивості від відвідування бані в спекотний літній день так само цінні, як і взимку. У літню пору лазня допомагає відновлювати водно-сольовий баланс організму та  прискорює очищення організму, якому влітку  нелегко»,  –  каже 56-річний Петро Калюжний.

Наразі  активний відпочинок у лазні добре сприяє схудненню, оскільки  в жарку пору року обмін речовин йде більш активно і  вплив на підшкірний жировий прошарок за рахунок більш інтенсивного кровообігу посилюється.  Втім у жодному разі не можна відвідувати лазню  тим, хто має гостру стадію будь-якої хвороби,  загострення хронічних запальних захворювань,  стенокардію та  запальні захворювання серця,  гіпертонічну хворобу, серцеву недостатність, тахікардію, а також  запальні та інфекційні процеси на шкірі. Тому перш ніж йти в лазню, порадьтеся зі своїм сімейним лікарем.

Довідково: лазня №1 (вул. І.Франка, 28) працює в п’ятницю та  суботу з 12.00 до 20.00 та у неділю  з 10.00 до 20.00.

Лазня  №2 (вул. С.Петлюри, 23) працює в  неділю з 10.00 до 20.00.

 Євген Ковтун

Back to top button