Літо в “Чайці”

Навіть в умовах війни потрібно дбати про оздоровлення та відпочинок дітей. Вони мають набратися сил, оздоровитись та відпочити під час літніх канікул. Особливо ті, хто найбільше відчули на собі небезпеки для життя й здоров’я.

Загалом у Хмельницькій територіальній громаді цьогоріч планують оздоровити понад 4500 дітей!

Дехто з них відпочиватиме у комунальному закладі “Чайка”, що в селі Головчинці за 40 кілометрів від міста. Територія табору оточена дубовим лісом, затишна й екологічно чиста. Природа живого лісу тут мирно співіснує з доглянутими газонами, квітниками, спортивними майданчиками. І це не всі переваги позаміського дитячого закладу. Адже цьогоріч міська влада подбала і про комфорт відпочивальників. Тут відремонтували приміщення, обладнали заклад сучасними санвузлами і душовими, зробили ремонт кімнат, закупили нові меблі.

У період оздоровчої кампанії 2024 року в “Чайці” планується оздоровити 300 дітей на платній основі та 660 дітей за кошти місцевого бюджету, серед яких діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників бойових дій, загиблих Героїв, ВПО, діти з інвалідністю”, — каже міський голова Олександр Симчишин.

До речі, кілька днів тому тут завершилася перша табірна зміна. “Останній виступ на прощальному концерті, востаннє разом усім загоном проголосили свій девіз, нагородження найкращих грамотами, обійми, сльози, спільні фото, обмін контактами — усе позаду. Але ми не говоримо: прощавай! Ми говоримо: до зустрічі наступного літа!”,— пишуть діти у соцмережах про враження від відпочинку в “Чайці”. Протягом зміни вихованці брали участь у різноманітних конкурсах, квестах, змаганнях, концертах. За все це вони отримували “чайки”— внутрішньотабірну валюту. У кінці зміни вихователі підбили підсумки, яку суму зібрали загони. Усі зароблені “чайки” діти змогли витратити на “Солодкому ярмарку”. Серед товарів — канцелярія, іграшки та солодощі. Також було організовано аукціон, під час якого діти могли придбати лоти-сюрпризи від своїх вихователів.

Жанна Бойчук

Back to top button