Літо в таборі на вибір

Понад 4500 дітей Хмельницької громади заплановано оздоровити у таборах як на Хмельниниччині. так і в інших регіонах, зокрема й за кордоном.

У роки повномасштабної війни тема літнього оздоровлення набула особливого сенсу: адже наші діти живуть в умовах постійного стресу, однак, крім повноцінного відпочинку на природі, у таборах має бути гарантована така ж повноцінна безпека.

Як організовано відпочинок юних хмельничан у нинішню літню кампанію? Цього року за кошти місцевого бюджету капітально відремонтоване приміщення позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Чайка” Хмельницької міської ради. Діти тепер відпочивають у комфортних умовах: у світлих, затишних кімнатах з новими меблями, з сучасними санвузлами тощо.

1 липня відбулось урочисте відкриття другої зміни. 240 дівчаток і хлопʼят проведуть тут три тижні літніх канікул. За ними наступна зміна відпочивальників.

Про будні в “Чайці”, щоденне меню в їдальні, про розваги, різноманітні спортивні, культурні, оздоровчі заходи щодня інформує на Фейсбук-сторінці “Чайки” адміністраторка сайту Людмила Худецька. Загалом, за інформацією пресслужби міської ради, в період оздоровчої кампанії 2024 року в “Чайці” планується оздоровити 300 дітей на платній основі та 660 дітей за кошти міського бюджету, серед яких діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників бойових дій, загиблих Героїв, ВПО, з інвалідністю.

Крім “Чайки”, на базі закладів позашкільної та загальної середньої освіти в громаді функціонують 37 таборів оздоровлення та відпочинку: 35 таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти (3118 дітей, з них 1084 дитини пільгової категорії); табір з денним перебуванням “Над Бугом” на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва (150 дітей, з них 80 дітей пільгових категорій); наметове містечко “Мандрівник” Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (30 дітей).

Окрема тема — оздоровлення дітей, чиї батьки загинули, зникли безвісти або в полоні. Про цю категорію юних хмельничан розповів міський голова Олександр Симчишин. “12 дітей вже відпочивали у дитячому таборі Praha Family Camp (м. Іршава, Закарпатська обл.) за участю Благодійного фонду “Мрія”. У липні 10 дітей їде на відпочинок у Польщу, 20 дітей відпочиватимуть у Дрездені.

Також з 15 до 21липня 50 дітей військовослужбовців старостинських округів їдуть на відпочинок у таборі EkoLife Збруч”, — повідомив міський голова.

Ще один вид оздоровлення — спортивні табори. В літній період на базах хмельницьких ДЮСШ діють три спортивно-оздоровчі табори “Лідер”, “Олімп” та “Авангард” денного перебування, де вихованці мають можливість тренуватись, відвідувати культурні та спортивні установи і заходи та двічі на день харчуватись. Очікується, що упродовж двох змін ці табори приймуть до 250 дітей. А головною умовою перебування дітей у таборах залишається наявність укриттів та дотримання режимів безпеки під час повітряних тривог.

Вікторія Катрич

Back to top button