Лунає “Слово Нації” в палаці

Напередодні Шевченківських днів у Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва розпочався відбірковий (загальноміський) тур Всеукраїнського літературного дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу “Слово Нації”. Організатор департамент освіти та науки міської ради.

Глядацька зала палацу стала справжнім епіцентром юних талантів: цього року до участі в конкурсі зголосилася рекордна кількість читців та авторів. 70 юних поетів представили на суд журі свої твори, а 205 майстрів розмовного жанру змагалися в номінації “Художнє читання”.

У тематиці, яку обрали конкурсанти, переважає воєнно-патріотична: слова вдячності нашим захисникам, почуття любові до України, її мови, історії, звитяги, повага людей праці. Компетентне журі, до складу якого входять відомі письменники, журналісти, актори, режисери та педагоги, уважно оцінювало кожен виступ, відзначаючи не лише акторську майстерність, але й глибину розуміння твору, розкриття головної думки та художніх образів тощо.

   

Фестиваль покликаний сприяти національно-патріотичному вихованню, популяризації художнього слова, формуванню світогляду і духовності молодого покоління, залученню дітей та молоді до вітчизняної та закордонної культури, літератури, до просвітницької діяльності. Його ідейною натхненницею та ініціаторкою є керуюча справами міськвиконкому Юлія Сабій. Започаткований вісім років тому як міський конкурс, “Слово Нації” здобув широке визнання і торік набув статусу всеукраїнського, в ньому беруть участь юні таланти з усіх регіонів України.

Результати конкурсу журі оприлюднить за кілька днів. Переможці міського туру представлятимуть нашу громаду на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі “Слово Нації”, який відбудеться 27 квітня цього року.

Вікторія Катрич

Back to top button