Лист із “Країни дитинства”

У далекому мирному 2006 році юні журналісти Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відправили лист до єдиної в українському Криму україномовної дитячої газети “Джерельце”. Вчора серед робочих матеріалів вони знайшли номер кримського “Джерельця” з листом і коментарем редактора. Чи могли вони знати тоді, якою буде їхня “співпраця”? Чи могли навіть подумати, що кримчани боятимуться відповідати на запитання дітей, коли брали участь у проєкті НСЖУ “У фокусі — Крим”?..

Хмельницькі діти звертаються до тих, хто був частинкою україномовного “Джерельця” з українського Криму (редакції, дописувачів, читачів): “Ми є! Ми живі! Нашому прес-клубу вже дев’ятнадцятий рік, ми народний художній колектив, маємо власний канал в ЮТУБі (понад 270 фільмів), сторінки у Фейсбуці, Інстаграм, групи у телеграмі та вайбері, беремо участь і перемагаємо у багатьох конкурсах. 33 наші випускники обрали журналістику своєю професією. Ми пишаємося нашими вихованцями! Зараз ми більше знімаємо, монтуємо, фотографуємо, аніж пишемо, але відновили співпрацю з газетою “Проскурів”.

Віримо в те, що після нашої ПЕРЕМОГИ “Джерельце” чистими струмочками потече українським кримським півостровом, несучи своїм численним юним читачам щиру правду, позитивні новини і цікаві історії рідною українською мовою”.

Back to top button