Люди читають — країна мислить

Розширений збір лідерів ради Хмельницького міського учнівського самоврядування “Нова генерація міста” відбувся 17 квітня в мистецькій залі обласної бібліотеки для молоді.

Плідна співпраця лідерсько-журналістської команди з бібліотекою триває багато років: на зборі пригадали презентації книжок і альманахів юних журналістів, які проходили в цій самій затишній мистецькій залі, конференції, ініційовані лідерами, квести та акції, щорічні “Школи лідерства”, інклюзивний проєкт “Open HE ART”, класний “Thinking club”, церемонії нагородження переможців літературного конкурсу “Україна починається з мене”, майстер-класи, семінари, тематичні програми, вечори поезії, зустрічі з цікавими людьми… Багато корисних справ, атмосферних заходів та активностей запам’ятали ці стіни, учасники і організатори. І завжди творчий колектив бібліотеки був з нами: допомагали, радили, створювали комфортні умови, готували виставки…

Директорка бібліотеки Вікторія Задорожна провела цікаву церемонію знайомства: крім власного імені, треба було назвати асоціації, які виникають, коли чуєш слово “бібліотека”. Тиша, багато книг, професіонали-бібліотекари, затишна атмосфера… такий вийшов асоціативний ряд.

Чого ж очікує молоде покоління від бібліотеки? На диво-дереві “Зростай разом з ХОБМ” з’явилися плоди-проєкти, які пропонували учасники зустрічі: веселі вечірки, перегляди фільмів, батли з настільних ігор, читальні марафони, зустрічі з майстринями і майстер-класи, проєкт “Ніч у бібліотеці”, зустрічі з сучасними авторами, презентації нових творів і багато інтерактиву. Але ж майже всі ці заходи проводяться в бібліотеці! А молодь в курсі? Ні! А чому? Тому що молодь зависає в інстаграм і тік-тоці.

Відсканували QRкоди бібліотеки, висловили пропозиції, домовилися про зустрічі, почули відповіді на питання захід був гідним того часу, який ми на нього витратили.

Департамент преси та інформації “Нової генерації міста”

Back to top button