Майно для військових підрозділів, рекрутинг, стипендії

На черговому засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради, яке відбулося 13 червня, розглянуто 112 питань порядку денного. Першочергові рішення вже традиційно стосувались підтримки Сил оборони.

Майже на 17 мільйонів гривень передано майна безпосередньо військовим частинам, що дислокуються на території громади. Також учасники засідання внесли зміни до програми Національного опору, повязані з необхідністю допомоги щодо рекрутингової роботи для наших військових частин. Про це поінформував Хмельницьку громаду міський голова Олександр Симчишин.

Виділено матеріальну допомогу: 11 родин полонених чи безвісти зниклих на 620 тисяч гривень; 42 члени родин наших полеглих Героїв на понад 900 тис. грн; 120 військових на реабілітацію та лікування на майже 1,5 млн грн; 108 діючих військових на понад 600 тис. грн; 27 домогосподарств, що постраждали від терористичних атак, на майже 900 тис. грн.

Для підтримки обдарованої молоді і стимулювання до успішного навчання учасники засідання внесли зміни до раніше ухвалених рішень щодо стипендій випускникам, які отримали 200 балівна Національному мультипредметному тесті (НМТ). “Якщо випускник отримує 200 балів з одного предмета, то матиме виплату 7 тисяч гривень, з двох — 14 тисяч, — каже Олександр Симчишин. — Також підняли суму виплати кращим митцям на День міста. Тепер це 20 тисяч гривень

Традиційно надали дітям статус постраждалих від воєнних дій і збройних конфліктів, тепер вже 800 таких діток у громаді. Затвердили збитки після проведення інвентаризації земельних ділянок, це додатково 235 тис. грн, а з початку року — 1 млн 900 тис. грн, які спрямовуються переважно на Сили оборони.

Тетяна Руса

Back to top button