Максимальна підтримка Сил оборони

13 березня відбулася позачергова сесія Хмельницької міської ради, на якій депутати розглянули 48 питань порядку денного. Всі ухвалені рішення спрямовані на організацію життєдіяльності громади та максимальну підтримку Сил оборони. Зокрема внесені зміни до низки програм для військових.

Про підсумки роботи сесії проінформував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Додали ще 220 млн грн на Сили оборони. Це пряме фінансування військових частин. А також виділили додаткові кошти на придбання дронів, квадрокоптерів, антидронового захисту (плюс 61 млн грн). До слова, на такі придбання у 2024 році передбачили 127 млн грн і близько 60 млн грн вже використали. Придбали і передали 1160 FPV-дронів та 119 квадрокоптерів. Також чекаємо низку поставок. Додали також 6 млн грн на житло для військових (загалом у цьому році передбачено вже 26 млн грн)”, — зазначив у Фейсбук-повідомленні міський голова.

Також депутати ухвалили рішення про виділення коштів на матеріальну допомогу військовим, пораненим, родинам загиблих тощо.

На ухвалену на початку цього року інноваційну програму грантової підтримки проєктів у сфері оборони виділено 6 млн грн. Програма унікальна і має стимулювати нові розробки за трьома напрямками: програмове забезпечення, електромеханічні засоби та інше спецобладнання, засоби індивідуального захисту військового. Проєкти можна буде подавати з наступного тижня. У складі конкурсної комісії – військові”, повідомив Олександр Симчишин.

Також ухвалено рішення видати з бюджету 60 млн грн на укриття в закладах освіти та в перинатальному центрі. На медобладнання для лікування поранених передбачено 7,3 млн грн.

Для покриття дефіциту зарплати працівників бюджетних установ (школи, садочки, позашкілля, заклади культури) депутати додали 95 млн грн. Проголосували за відкориговану Програму з цивільного захисту.

Також відтепер у форматі комунальної установи діятиме “Ветеранський простір”, який міська рада відкрила разом із однією з громадських організацій.

Проголосовано продовження передачі безпілотників та комплексів до них у військові частини. “Майже на 40 млн грн передали у власність військових частин дронів та квадрокоптерів та на 500 тис. грн засобів для забезпечення роботи дронів, квадрокоптерів тощо”, — зазначив міський голова.

Для облаштування міського простору відведено п’ять скверів загальною площею майже 2,1 га.

Також традиційно з бюджету громади виділено матеріальну допомогу — по 60 тис. грн для 28 родин військовополонених та безвісти зниклих.

Вікторія Катрич

Back to top button