Маскування на фронті потрібне щодня: хмельничан запрошують до плетіння сіток

Кожен українець нині прагне головного: перемоги над  російським ворогом. Ми щодня стежимо за подіями на фронті і усвідомлюємо, що війна йде повномаштабно,  ворог  цинічний, підступний,що кожен бій за визволення окупованої землі вимагає величезних ресурсів і часу. Наші воїни не лише умілі і  безстрашні, а й невтомні, бо уже півроку не випускають з рук зброю. На жаль, втомлюються від війни переважно ті, хто спостерігає за нею  у смартфоні чи з екрану телевізора.

На початку повномасштабного вторгнення ледь не кожен із хмельничан вважав за необхідне, за свій громадський обов’язок,  за природне бажання долучитись до волонтерства. І ця хвиля була настільки масовою, що до ліплення вареників, випікання пиріжків, плетіння маскувальних сіток  бралося стільки охочих, що просторі приміщення адмінспоруд, освітніх і спортивних  закладів не вміщали всіх бажаючих. Але з  часом ентузіазм начеб пригас, і все частіше почали з’являтися в мережі оголошення і пости волонтерів про те, що потрібні люди для плетіння маскувальних сіток і костюмів.

З’явилося таке звернення до містян і від однієї з найбільших волонтерських груп, які  з перших днів березня займаються плетінням маскувальних сіток у спорткомплексі Хмельницького національного університету. Ініціаторами «маскувальної»  толоки на спортивній арені навчального закладу стали благодійний фонд «Мир та Відродження», а також волонтери, благодійники та небайдужі громадяни.Тут навіть поставили волонтерський рекорд: у червні тисячна маскувальна сітка поїхала до наших воїнів на передову Загалом за чотири місяці тоді було передано військовим майже  30 тис. кв. м. маскувальних сіток! Як зазначила  координатор волонтерського штабу Дана, в перші дні війни спорткомплекс збирав до двох тисяч хмельничан. Місце перетворювалось на величезний, злагоджений цех, де кожен своїми власними руками наближував перемогу, зав’язуючи черговий вузлик на сітці. «Наразі рук для плетіння не вистачає. Допомогти зараз приходить лише  10-20 людей. А процес не повинен припинятись, адже потреба у маскувальних засобах є постійно. Допомогти може кожен», –  розповіла Дана.

Щоб наші воїни  отримували достатню кількість маскувального спорядження, волонтери запрошують усіх охочих долучитися до цієї вкрай потрібної справи і  чекають щодня з 8.00 до 19.00 за адресою: м. Хмельницький, вул. Інститутська, 8/2 (спорткомплекс ХНУ).

Тетяна Руса.

 

Back to top button