Матеріальна допомога, стипендії, пільги

25 січня відбулася позачергова сесія Хмельницької міської ради. Головне у порядку денному засідання — соціальна підтримка мешканців громади.

Депутати прийняли ряд важливих рішень для різних категорій громадян. Найбільше у цьому переліку приділили уваги постраждалим від повітряних терористичних атак. “Виділили матеріальну допомогу для 7 домогосподарств, що постраждали від терористичної атаки (140 тисяч гривень). Загалом таку допомогу отримали вже майже 500 домогосподарств на суму майже 12 мільйонів гривень”, — повідомив міський голова Олександр Симчишин на сторінці в Фейсбуку.

900 тисяч гривень — таку загальну суму матеріальної допомоги визначено для родин полонених та безвісти зниклих воїнів. Цього разу це 15 родин, кожна з яких отримає по 60 тисяч гривень.

Також депутати прийняли рішення про річні стипендії міської ради для митців, викладачів мистецьких закладів та талановитих дітей. Цього року стипендії отримають 18 митців і викладачів (50 відсотків від мінімальної зарплати) та 14 учнів (30 відсотків від мінімальної зарплати). Такі мотиваційні стипендії викладачі та їх талановиті вихованці отримують з 2021 року, згідно з відповідним рішенням міської ради.

У зв’язку зі зміною оператора електронного квитка депутати внесли зміни в положення про відшкодування за пільговий проїзд. Рішення тимчасове, оскільки триває процес переведення системи оплати з першого лютого в міському електротранспорті.

Не обійшли увагою депутати і наших спортсменів: підняли розмір виплат для проходження навчально-тренувальних зборів.

Вікторія Катрич

Back to top button