Матеріальний стимул для обдарованих дітей: Хмельницька міськрада розпочала відбір претендентів для призначення персональних стипендій

У Хмельницькому розпочався відбір кандидатур для

У Хмельницькому розпочався відбір кандидатур для стипендії учням закладів загальної середньої та позашкільної освіти міської територіальної громади. Стипендія призначається терміном на один навчальний рік.

Пропозиції щодо кандидатур на призначення стипендії подаються до 15 липня поточного року в департамент освіти та науки міської ради. Відповідна комісія  щорічно проводить засідання до 25 липня та приймає рішення про призначення стипендії. Як повідомляють у міській раді, розмір щомісячної стипендії становить 50 відсотків прожиткового мінімуму.Стипендії кращі хмельницькі школярі та педагоги отримують з міського бюджету з 2017 року, згідно з рішенням  міської ради.

Як повідомлено на сайті департаменту освіти та науки,  Хмельницька міська рада призначає 32 стипендії учням, вихованцям закладів загальної середньої та позашкільної освіти, які підпорядковуються департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, і які є переможцями всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, турнірів, фестивалів, переможцями всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, які мають високі досягнення в навчанні та мистецтві, беруть активну участь в суспільному житті закладу та міської територіальної громади.

Нагадаємо, в 2021 році 32 учні та 36 педагогів Хмельницького отримали персональні стипендії за досягнення в галузі освіти. Гроші на це взяли з міського бюджету, сума стипендії для педагогів склала три тисячі гривень, для учнів – 1255 гривень.

Вікторія Катрич

Back to top button