Mavic за одноденний заробіток

Понад 20 колег та членів родин працівників управління праці та соціального захисту населення міської ради нині військовослужбовці, захищають Україну на передовій. Працівники управління, як і інших структурних підрозділів, комунальних підприємств міської ради, з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну долучаються до донатів і волонтерських зборів на придбання необхідної техніки та амуніції для бойових підрозділів.

Днями одноденний заробіток колектив управління праці та соціального захисту населення перерахував у БФ “Волонтери Поділля”. Відповідний сертифікат, а це одноденний заробіток всього колективу, начальник управління праці й соцзахисту населення Словян Воронецький передав керівнику благодійного фонду Юрію Смалю. “Загальна зібрана сума — 220 тисяч гривень, і це все йде на закупівлю амуніції і, в першу чергу, дронів”, — зазначив Словян Воронецький. Також для військових на Куп’янському напрямку передали квадрокоптер Mavic 3 PRO  вартістю 75 тисяч гривень.

Саме на Куп’янському напрямку воює Юрій Масловський, чоловік Сніжани Масловської, працівниці управління. Йому й вручили придбаний квадрокоптер. Наш підрозділ специфічний, і цей пристрій нам допоможе знаходити цілі й ефективно вражати їх під час бойових операцій”, — сказав військовий.

З потребами фронту працівники управління обізнані і працюють на замовлення військових. По 20 тисяч гривень нещодавно перерахували двом своїм колегам, які нині на передовій. “Дуже велика потреба й в антидронових засобах, — каже Людмила Погорілець, перша заступниця начальника управління. — Щоб забирати наших хлопців поранених з бойових позицій, мають бути на машинах антидронові засоби, аби з ворожої сторони їх не могли засікти”.

У грудні 2023 року колектив управління праці і соцзахисту населення передав волонтерам 44 тисячі гривень на чотири дрони, на початку цього року придбали вантажний пікап для захисників, який ще й завантажили продуктами. Від початку повномасштабної війни працівники соцзахисту передали понад 100 тисяч гривень на потреби військових частин, що дислокуються на території громади. “Ми постійно долучаємося — і фінансово, і морально, — зазначила директорка міського центру соціальних служб Мар’яна Любецька. — Маємо також психологів у своєму штаті і надаємо необхідну допомогу тим, хто її потребує: і військовим, і мешканцям громади”.

“Одноденний заробіток — це не так багато, але разом ми — сила!”, — зазначив директор Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування Дмитро Старцун.

Перераховувати одноденні заробітки на допомогу ЗСУ підрозділи міської ради будуть і надалі. До речі, за зібрані благодійні кошти з різних джерел “Волонтери Поділля” вже придбали більше тисячі дронів.

Тетяна Руса

Back to top button