“Мавіки” і “матриці” попрямували на схід України

Уже вдруге протягом цього тижня від Хмельницької громади відправлено партію безпілотників для бойових підрозділів Сил оборони.

Передали 23 квадрокоптери двох видів — DJI MAVIC 3T з тепловізором і DJI Matrice 30T, теж з тепловізором. Закупівля бюджетна, вартість — понад 2,5 млн грн.

Чекаємо чергових поставок квадрокоптерів, дронів, паралельно збираємо безпілотники самі. Також купуємо РЕБ і РЕР. Усе відразу ж передаємо Силам оборони, щоби обладнання якомога оперативніше їхало на передову. Друзі, дякую, що допомагаєте нам наповнювати бюджет, а ми допомагаємо нашим військовим”, — повідомив міський голова Олександр Симчишин.

За чотири місяці 2024 року з місцевого бюджету виділено, придбано і відправлено військовикам 230 дороговартісних квадрокоптерів та понад 2100 FPV-дронів.

І вже традиційно на Фейсбук-сторінці Олександра Симишина — чергове звернення-подяка від наших захисників. Цього разу це бійці другого батальйону спеціального призначення бригади “Азов”. Воїни розповіли, що передані їхньому підрозділу чергові 30 FPV-дронів дуже необхідні в їхній роботі . “Сподіваємося, це не остання підтримка нашого підрозділу. Ми ж зі свого боку обіцяємо вам, що завдяки цим FPV-дронам кількість “хороших рускіх” буде значно збільшуватися”, — запевнили “азовці”.

Вікторія Катрич

Back to top button