Медичний пікнічок — з користю для здоров’я малечі

У Міжнародний день захисту дітей управління охорони здоров’я міської ради організувало “Медичний пікнічок”. Приблизно 20 хмельницьких медичних і фармацевтичних комунальних та приватних закладів взяли участь у заході, який проходив на свіжому повітрі у парку імені Михайла Чекмана. Майже всі локації були для дітей, щоб вони змалку вчились берегти здоровя, а також їхніх батьків, дідусів і бабусь.

.

Учні Хмельницького базового медичного коледжу навчали відвідувачів робити немовлятам штучне дихання, вимірювати вагу дитини, розповіли про користь грудного вигодовування. Медики знайомили з особливостями своєї професії та специфікою роботи. Тут у наметах можна було навіть зробити ультразвукове дослідження черевної порожнини, електрокардіограму та бронхоспірометрію. Фармацевти комунальної аптеки знайомили діток з лікарськими травами, що ростуть у нашому краї, принесли на пікнічок цілі букети, а також роздавали охочим дорожні аптечки.

Пікнічок ми присвятили до Дня захисту дітей, бо це їхнє свято. До нього долучилися заклади, які працюють саме з дітьми. Ми хочемо навчити молоде покоління зміцнювати й берегти своє здоров’я, щоб доводилось менше звертатися до медиків. Основний акцент — скринінговий огляд. Якщо запідозрили якісь негаразди, то варто звернутися в лікувальний заклад і провести більш детальні обстеження”, — пояснив начальник управління охорони здоров’я міської ради Борис Ткач.

Відвідувачі поглибили свої знання про медицину, взяли участь у цікавих конкурсах та майстерках, а також скуштували знамениту “кашу прикордонника”.

Жанна Бойчук

Back to top button