“Мегаактивні” пільговики

Переважна більшість українців, особливо в містах, користується громадським транспортом. Це набагато дешевше, ніж їздити щодня у справах власним авто, а певні категорії населення мають пільги на проїзд, відтак їздять безкоштовно.

Треба усвідомлювати, що громадський транспорт — це не для когось, а для всіх нас. На те він і називається громадським. Без нього більшість з нас не зможе жити, адже щодня ми добираємося на роботу чи навчання, купуємо продукти в супермаркеті чи на ринку, відвідуємо сімейного лікаря…

Днями наше комунальне підприємство “Електротранс” на своїй сторінці у Фейсбук поділилося цікавою статистикою.

Скільки разів на день є необхідність користуватися одній людині громадським транспортом? — запитали вони й самі ж відповіли, — ну, 2 чи максимум 4 рази… Але ні. Куди там нам до активності наших окремих пасажирів пільгових категорій (відсоток яких чималий)! Так, згідно з даними CityCard щодо пільгового проїзду наших пасажирів, статистика наступна: 8-12 поїздок за день одного пасажира; 24-30 поїздок за день.

Тижнева статистика ще унікальніша! За тиждень одна людина скористалася пільговим проїздом у тролейбусах 140 разів! Інша — 160! Мегаактивні люди!))) Дякуємо, що з нами і не забуваєте валідувати ваші електронні квитки! Ми себе Діснейлендом з атракціонами уявляємо)))”

Нібито привід посміхнутися з цього жарту. Але в кожному жарті, як то кажуть, є доля правди. А правда останніх днів така: після обстрілу Хмельницького 22 березня місто, та й майже вся країна, гостро відчуває нестачу електроенергії. На маршрути, особливо в перші дні, вийшли далеко не всі тролейбуси. То чи настільки гостро деяким пільговикам є необхідність користуватися тролейбусами, коли дехто не зміг дістатися роботи чи потрапити вчасно на навчання? Варто задуматися “мегаактивним”: можливо, вам би зайнятися якимось іншим видом розваг чи знайти більш корисне заняття для душі?

Жанна Бойчук

Back to top button