В Україні заміновано 30% території через російське вторгнення: це як дві Австрії або п’ять Молдов

Приблизно 30% території України було заміновано внаслідок російського вторгнення. За масштабами це більш як дві території Австрії або п’ять територій Молдови.

Про це розповів голова ДСНС Сергій Крук, передає пресслужба відомства.

Як зазначив Крук, площа та обсяги замінування території України зросли в 10 разів порівняно з періодом до початку повномасштабної війни.

Площа України становить 603 700 квадратних кілометрів, 30% від яких — це близько 180 тисяч км². Для порівняння, площа Австрії становить трохи більш як 83 тисячі км², а сусідньої Молдови — неповні 34 тисячі км².

Голова ДСНС розповів, що сапери зараз активно очищують деокуповані території Херсонщини та Миколаївщини від вибухонебезпечних предметів. Розмінуванню там підлягає понад 8 тисяч км². З них близько 7 тисяч км² на Херсонщині та до 1500 км² — на Миколаївщині.

За словами Крука, на звільнених територіях Херсонської та Миколаївської областей працює «значна кількість» піротехнічних підрозділів. Туди також скерували фахівців ДСНС із західних регіонів.

«Працюють інженерні та аварійно-рятувальні підрозділи, які обстежують автодороги, взаємодіють з енергетиками, розбирають і обстежують об’єкти, які запускаються в роботу», — зазначив Крук.

Також на деокупованих територіях функціонують пожежно-рятувальні підрозділи, на базі яких створюють гуманітарні хаби, звідки роздають допомогу на Херсонщину.

«Маю надію, що найближчими днями на деокупованих територіях буде відновлено електроенергію та запрацюють системи життєзабезпечення. Декілька місяців знадобляться структурам, які там працюють, для відновлення повноцінного життя на території Херсонщини», — підсумував керівник ДСНС.

Джерело -> https://top-news.com.ua/mista/ivano-frankivsk/v-ukrayini-zaminovano-30-terytoriyi-cherez-rosijske-vtorgnennya-cze-yak-dvi-avstriyi-abo-pyat-moldov/

Back to top button