Місто з висоти пташиного польоту: в Хмельницькому запрацював атракціон «Колесо огляду»

Популярний атракціон  в парку ім. Чекмана, який  через зношеність не працював десять років,  вже на повному ходу. Два роки пішло на реставраційні роботи, аби колесо огляду  мало привабливий вигляд і водночас було безпечним. Окрім встановленої  системи аварійного гальмування, комунальники упорядкували територію  навколо атракціону. 1 травня  перших бажаючих побачити місто з висоти пташиного польоту та любителів гострих  відчуттів, колесо підняло на висоту найвищої в місті висотки.  Оглядова екскурсія триває  приблизно 6-7 хвилин.   Вартість квитка 30 гривень для дітей і вдвічі дорожча для дорослих. Серед відвідувачів багато не лише хмельничан, а й переселенців з дітьми.

« Я з дитинства боюсь висоти і колесо огляду для мене було тим атракціоном, який мене ніколи не приваблював. Сьогодні діти вмовили і я не пошкодувала. Колесо рухається досить повільно. Можна все роздивитися  і побачити, яке гарне місто. Враження неймовірні. Страшно не було», –   каже переселенка з Харківщини Віра Гнатишко.

Одночасно “прийняти на борт” колесо може  80 пасажирів. Нові кабінки для пасажирів  обійшлися місту в один мільйон гривень. Всього на «колесі» їх двадцять, по 4 місця в кожній. Тобто можна сказати, що це  вже найпопулярніший сімейний атракціон.

« Перший день роботи колеса.  Цілий день аншлагу.  Цілий день черг!  Цілий день позитивних емоцій!    Це був проект важкий у виконанні, мало хто вірив, що той іржавий мотлох можна відновити. Але очі бояться, а руки роблять.    Дякую платникам податків,  дякую підрядній організації, дякую працівникам КП Парки і сквери.   Дякую захисникам, завдяки яким ми можемо працювати і відпочивати!», –  написав на своїй сторінці у фейсбук заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Нагадаємо, реставрація «Колеса огляду»  – це частина проєкту реконструкції парку ім. Чекмана, розробленого 2018  року. Згідно з проєктом, визначені окремі зони, які першочергово потрапляють під реконструкцію. Одна з них – територія навколо атракціону, яка планується як сучасна відпочинкова зона з дизайнерськими парковими лавами та  фігурними клумбами. Аби атракціон знову запрацював,  у ньому замінили двигуни, троси, встановили нові кабінки та оздобили ілюмінацією.

Під час повітряної тривоги атракціон не працюватиме. Тут розмістили табличку із відповідним попередженням. Найближче укриття розташоване неподалік парку на вулиці Проскурівського підпілля , 209.

Євген Ковтун 

 

Back to top button