Молодіжний проєкт для лідерів та активістів

На базі КУ “Молодіжний центр” відбувся перший день тренінгової програми “Молодіжний працівник” (базовий рівень). Це спільний проєкт Хмельницької міської ради, Всеукраїнського молодіжного центру та Міністерства молоді та спорту України у співпраці з Програмою розвитку ООН в Україні. Про це йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

Молодіжний працівник” — програма навчань та розвитку компетенцій для роботи у сфері молодіжної політики та взаємодії з молоддю. Програма навчання є комплексною, містить різні методики: поділ на теоретичну та практичну частини, робота в групах, інтерактивні завдання тощо.

Учасниками програми є лідери та активісти громадських, благодійних організацій, які працюють з молоддю, публічні службовці, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівнях, працівники молодіжних центрів та просторів, інших організацій, залучених до роботи з молоддю.

Перший день програми був присвячений знайомству учасників та сесій, на яких розглядалися загальні питання молодіжної роботи, а саме: виокремлення поняття молоді; дослідження розуміння молодіжної політики та її складових; що таке молодіжний трикутник; робота з картою молодіжної політики (функції та завдання органів місцевого самоврядування, Хмельницької міської ради, громадських організацій, Молодіжного центру).

Зазначимо, що молодіжний працівник — це не обов’язково молода людина, яка організовує розважальні події. Насправді ж це людина будь-якого віку, яка займається широким спектром молодіжної діяльності, тож ця посада затребувана в громадах. “Раніше молодіжний працівник сприймався як молодіжний волонтер, обов’язково відповідного віку, який чи яка має щось робити в територіальних громадах, переважно організовувати розважально-відпочинкові заходи. Після прийняття Закону України про молодіжну політику постала потреба, щоби молодіжний працівник отримав визнання на рівні професійної діяльності, й можна було офіційно запроваджувати посади молодіжного працівника. Молодіжний працівник — це той чи та, хто є драйвером молодіжної роботи в будь-якій громаді”, — сказав Володимир Купрій, експерт із питань залучення громадськості Програми USAID DOBRE, 10 травня 2024 року в пресцентрі Українського кризового медіа-центру під час дискусії на тему “Розвиток системи підготовки фахівців із питань молоді та стандарти вищої освіти”.

Вікторія Катрич

Back to top button