Мова і перемога

Сьогодні, 21 лютого, — Міжнародний день рідної мови

Як активне вживання української мови вплине на нашу перемогу? У сьогоденні ця тема складна й актуальна. Українська мова пов’язує сучасні і минулі покоління в одну велику родину. Наша мова відображає красу душі й характер українців.

Натомість Росія весь час намагається знищити нашу мову, культуру, все українське. Російська лють вважає, що ми очікуємо на її “допомогу”, бо нібито розмовляємо російською. Насправді це не так. Адже ми говоримо тією мовою, якою нас навчили батьки: когось українською, когось російською, когось польською, когось угорською, когось суржиком. Але всі ми живемо в Україні, отож маємо досконало знати державну мову. Вживання мови агресора призводить до більшого маніпулювання з боку ворога. Отож важливо її викорінювати зі свого лексикону.

Усім російськомовним українцям варто зрозуміти, що наша мова в такий час моє звучати голосно, часто та як найвиразніше. Це призведе до ще більшого розповсюдження нашої культури у світі.

Як ми можемо підтримати людей, які переходять на українську мову? В першу чергу, ми повинні розуміти, що люди які тільки-тільки починають переходити на українську, певний час не зможуть досконало нею володіти. На це потрібні час, підтримка й розуміння оточення.

Мова є важливим чинником у наші країні. Тому ми повинні вчити рідну мову, вдосконалювати її та долучати інших до її вивчення.

Прес-клуб “Юний журналіст”

Back to top button