“Ми всі – українці, ми всі за Україну!”— брифінг Хмельницького міськго голови (відео)

Дорогі друзі, Слава Україні! Вже 49 днів Українська нація героїчно чинитть опір рашистським оркам. Вже 49 днів нової фази війни, яка триває понад 8 років. Це війна за нашу з вами незалежність, свободу, гідність, українське майбутнє, за наше існування як українців.

Інформую вас, що ситуація у громаді контрольована, ми і надалі працюємо у цілодобовому режимі, забезпечуємо життєдіяльність міста. Пріоритетом для нас і далі залишається українське військо (ЗСУ, силові структури, «надзвичайники»), усі ті, хто захищає Україну, знищує ворога, тримає фронт, забезпечує тил. Українське військо сьогодні, направду, творить дива і дає нам шанс на нашу українську перемогу, тому низько схиляємо голови, дякуємо усім українським воїнам за неймовірний дух, за неймовірну звитягу, за неймовірний чин. Ви всі – великі молодці і ми у великому боргу, а отже наше завдання до поки тилового міста – все для фронту, все для Перемоги! Це головне гасло нашої з вами життєдіяльності. В тому напрямку і працюємо. Зокрема, продовжуємо забезпечувати українське військо, щодня передаємо вантажі. Останніми днями ми кілька передали на «передок», в різні військові підрозділи. На початку тижня допомогли одному з наших підрозділів, який так само вирушав в інше місцерозташування і ми теж змогли забезпечити необхідним (автомобілі, бронезахист, шоломи, пальне, частина техніки). Продовжуємо максимально допомагати тим підрозділам, які забезпечують чергування на блокпостах, охорону громадської безпеки у місті, охорону об’єктів критичної інфраструктури. Це також дуже важливо, тому що і в тилу ми маємо охороняти абсолютно все, щоб місто жило і працювало і вдень, і вночі. Один з хороших вантажів ми передали сьогодні на один з наших підрозділів. Це автомобіль, бронезахист, шоломи, дощовики, квадрокоптери хорошого класу та багато інших важливих речей для того, щоб військова служба і виконання обов’язку було максимально ефективним. Продовжуємо далі це робити. Купуємо автомобілі, шукаємо тепловізори, радіостанції, коптери, павербанки військові та багато іншого, що на сьогодні потребують наші військові.

Крім того, працюємо зараз з добровольчими формуваннями територіальної громади, теж шукаємо і забезпечуємо можливість по одягу, взуттю, засобах захисту, паливно-мастильних матеріалах, тому що наші ДФТГ охороняють велику кількість об’єктів критичної інфраструктури, чергують на блокпостах, проходять бойове злагодження, відпрацьовують моменти, пов’язані з обороною міста.

Продовжуємо впроваджувати низку економічних ініціатив. Знаємо який успіх і позитив мав проект «Купуй Хмельницьке!». Разом з бізнесом ми напрацьовуємо ідеї, як спробувати реалізувати цей проект у більших масштабах, аби він трансформувався у великий проект «Купуй українське!», переважно за кордоном. Щоб ми могли власний товар і виробників популяризувати за кордоном, продавати товар, який виробляється, і завозити сюди валюту для того, щоб у нас функціонувала українська економіка. Крім того, до нас приїжджають підприємства, які переносять свою діяльність. Я особисто виступив з ініціативою, аби після переїзду підприємств у Хмельницький, і в усі інші тилові регіони, ці підприємства здійснювали діяльність, забезпечували робочі місця, платили заробітну плату і, по суті, стимулювали розвиток економіки тут. Але частину податків, зокрема податки на доходи фізичних осіб, щоб вони сплачували за місцем своєї попередньої реєстрації. Вважаю, що ця ініціатива має бути внесена на рівні нормативного акта. І не має бути таких ініціатив, коли підприємство намагаються забрати з міст, які воюють або які воювали, і перереєструвати в тилу для того, щоб забрати звідти податки. Сьогодні ми всі з вами повинні мислити не категоріями містечкового патріотизму, а державницькими інтересами. Ми всі – українці, ми всі за Україну!

Back to top button