На допомогу війську

Нині в Україні місцеві громади самі вирішують, в яких сумах, коли і кому перераховувати кошти на допомогу війську.

Пишаємося, що Хмельницька міська громада нині в трійці лідерів у відсотковому співвідношенні до свого бюджету, які найбільше і на постійній основі допомагають Силам оборони у протидії ворогу.

Це FPV-дрони, РЕБи і РЕРи, пікапи, нічна тепловізійна оптика, техніка, фінансування напряму військових частин… Міська влада в особі голови Олександра Симчишина знаходить всі можливості швидко приймати рішення для того, щоб на фронті наші бійці відчували потужну підтримку, спрямовуючи кошти сумлінних платників податків на найбільш дефіцитні засоби.

Хмельницька громада під час повномасштабного вторгнення спрямовує колосальні суми на Сили оборони. Кошти йдуть не на перекладання бруківки, не на інші неактуальні зараз видатки, а саме на військові потреби.

Так, тільки протягом минулого тижня хмельничани передали Силам оборони 10 квадрокоптерів DJI MAVIC 3T Enterprice. Їхня вартість склала майже мільйон гривень. А також потужні засоби РЕБ на 1,5 мільйона українського виробництва.

З початку 2024 року ми передали близько 90 засобів РЕБ і РЕР. Зараз це один із найпопулярніших запитів від військових. Крім того, за понад пів року передали десь 330 дороговартісних квадрокоптерів.

Також робимо ставку на FPV-дрони: самостійно збираємо і купуємо. Передали вже понад 4100 штук. Паралельно виділяємо кошти для всіх підрозділів Сил оборони”, повідомив міський голова Олександр Симчишин.

А на початку цього тижня на передову виконувати бойові завдання відправилися 300 десятидюймових FPV-дронів. Їх загальна вартість — понад 4,4 млн грн.

Військові, які нині воюють на найгарячіших напрямках, вдячні за суттєву допомогу хмельничанам, записують відео знищеної ворожої техніки, пишуть листи і відеозвернення. Так, у соцмережах знайшли подяку від лідера “Свободи” Олега Тягнибока: “Вдячність громаді Хмельницького і міському голові Олександру Симчишину за суперпотужні засоби радіоелектронної боротьби для нашого 231 окремого батальйону ЗСУ 128 окремої бригади ТрО ЗСУ… Захист неба — це купол безпеки для воїнів, шанс зберегти життя захисників і повернутись додому живими. Дякуємо за незмінну підтримку в цей складний час. Захистимо Державу разом! москва впаде!”

Жанна Бойчук

Back to top button