На Хмельниччині діти в дворах створюють волонтерські блокпости на підтримку ЗСУ

Літні канікули  в наших дітей цього року особливі не лише тому, що минають під звуки сирен тривоги і, переважно, на міському асфальті, без поїздок на море та в табори. Цьогорічне літо   наші діти також працюють на еремогу.Влаштовують благодійні ярмарки, віддають особисті кошти на шоломи, бронежилети, дрони. Їхні кумири –  не герої мультиків, а наші захисники на фронті, тероборонівці   і волонтери. Щоб допомагати  нашій армії, діти в мікрорайоні Гречани в Хмельницькому влаштували  у дворі будинку «блокпост» зі збором коштів для ЗСУ.

За три дні вони зібрали понад 1500 гривень.Кошти передали у БФ «Волонтери Поділля» на купівлю комплектуючих для автомобілів, які їдуть на передову. Про це йдеться у повідомленні БФ «Волонтери поділля».

Облаштували свій блокпост  діти і в Нетішині. Правоохоронці, дізнавшись, що у юних добровольців немає дуже важливого атрибута — прапора України, вирішили проінспектувати роботу та подарувати дітям державний стяг. Про це повідомляє пресслужба Поліції Хмельницької області.

“Добровольчий загін” діти організували у дворі будинку, де «перевіряють» приїжджі автівки, а водіїв пригощають смаколиками, за що отримують невеличкі внески до своєї скарбнички. Зароблені кошти передають волонтерам на підтримку війська. До «блокпостівців»  навідались  ювенальна поліцейська Ольга Семенюк та поліцейський офіцер громади Юрій Гарбар. Правоохоронці подарували дітям прапор України та зробили свій фінансовий внесок у добру справу. “За кілька днів дітям вдалося назбирати понад дві з половиною тисячі гривень”, — йдеться в повідомленні.

” З таким захистом нас ніколи не здолати!”, — поділились враженнями дописувачі в коментарях.

Вікторія Катрич.

 

Back to top button