На Хмельниччині правоохоронці викрила схему продажу гуманітарної допомоги: організатора оборудки затрмали

Автомобілі, коптери, прилади спостереження за ворогом, засоби зв’язку, маскувальні сітки – це тільки невеликий перелік того, що волонтери Хмельницького, ризикиючи своїм життям  везуть на фронт нашим захисникам. Охочих допомогти ЗСУ дуже і дуже багато. До різноманітних благодійних акцій долучаються  і митці, і вчителі, і пенсіонери, і навіть діти, але є й перевертні, які наживаються  на війні. Одного з таких викрили співробітники поліції спільно з оперативниками СБУ. За словами правоохоронців, хмельничанин  під виглядом волонтера завозив в Україну гуманітрну допомогу для військових та переселенців, а потім всі вантажі з нульовим розмитненням продавав, привласнюючи кошти.

Затримали псевдоволонтера під час продажу двох автомобілів  за 3600 доларів США. За  інформацією правоохоронців, до цього зловмисник під виглядом гуманітарної допомоги завіз в Україну ще шість позашляховиків, які встиг продати  за 12 тисяч доларів. Також він отримав завдаток для придбання партії авто на 280 тис. грн. Ввозом транспорту  чоловік не обмежувався. Співробітники правоохоронних органів задокументували як він продавав військову амуніцію, зокрема й бронежилети, які за висновками експертів не відповідали технічним вимогам.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманого  правоохоронці виявили   автомобілі, комплектуючі до транспортних засобів, шоломи, розгрузки та плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни. Сума вилученого майна встановлюється.

У межах відкритого кримінального провадження за ч.3. ст. 201-2 ККУ (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги) хмельничанину  повідомили про підозру. Водночас,  правоохоронці проводять оперативні заходли, щоб встановити й інших осіб, які можуть бути причетннми до цієї злочинної схеми.

Викриття і блокування протиправної діяльності здійснювали оперативники УСБУ спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань, , Нацполіції за процесуального  керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Євген Ковтун

 

.

Back to top button