На Хмельниччині правоохоронці затримали лікарку, яка видавала фіктивні довідки ухилянтам від армії

За даними слідства, молодий чоловік призовного віку,  достовірно знаючи, що підлягає під заборону виїзду за межі України, знайшов лазівку в законі  аби безперешкодно перетнути кордон і у такий спосіб  «відкосити» від мобілізації.   За законом для цього потрібно бути інвалідом, або мати на вихованні дитину з інвалідністю.  Другий варіант «ухилянту» підійшов, оскільки  багато хто в Кам’янці- Подільському знав, що такий документ можна отримати в одному з медзакладів міста за гроші. «Циганське» радіо не підвело. За справу взялася дитячий окуліст. Свою послугу лікарка  оцінила у 800 доларів США. Під час передачі грошей  правоохоронці затримали «добродійку» прямо в  її кабінеті.

«Її затримали 21 липня саме під час отримання 400 доларів — частини обумовленого хабаря. Раніше поліцейські задокументували факт неправомірного одержання аналогічної суми. Загалом — 800 доларів. Також було проведено обшуки за місцями проживання та роботи медпрацівника», — зазначили представники Департаменту стратегічних розслідувань.

За інформацією Нацполіції, лікарка  Кам’янець – Подільського медичного центру налагодила  злочинну схему задля оформлення групи інвалідності здоровим  дітям, що давало їхнім  військовозобов’язаним татусям безперешкодного виїжджати  за кордон. Фіктивні документи можна було отримати, поклавши лікарці  в кишеню валюту.  Одна липова дитяча  інвалідність коштувала  від 500 до тисячі доларів.

Дитячій лікарці-окулісту вже оголосили підозру  у  вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Тобто за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція  статті передбачає  позбавлення волі від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Наразі  вирішується  питання обрання лікарці запобіжного заходу», — прокоментували  в Хмельницькій обласній прокуратурі.

Євгент Ковтун

Back to top button