На Хмельниччині волонтери придбали будинок для сім’ї загиблого захисника Маріуполя

Морський піхотинець Олексій Багрій  родом з Хмельниччини. З 2016 року боронив Україну від російських окупантів. У квітні цього року президент України нагородив старшого матроса  Олексія Багрія орденом «За Мужність» ІІІ ступеня посмертно. Він геройськи загинув, захищаючи Маріуполь.  Без батька залишилися його двоє малолітніх дітей.

За словами вдови Героя, луганчанки  Марії Багрій, з 2016 року вони мешкали в Миколаєві, де була розташована військова частина, у якій служив Олексій. Після повномасштабного вторгнення   вирішила залишитися  з дітьми в Миколаєві, хоча  чоловік  наполегливо просив   переїхати з дітьми до його матері на Хмельниччину. Жінка каже,  цілий місяць вагалася і тому постійно знаходила аргументи, аби залишитися вдома. Після того як Олексій загинув, вирішила виконати прохання чоловіка, зібрала дітей і приїхала на Ярмолинеччину, в  Глушківці. Саме в цьому селі для сім’ї  загиблого українського військового волонтери за 7 тисяч доларів  придбали  будинок.  Кошти збирала американська організація “August Mission” спільно з нашими “Волонтерами Поділля. Власниця сільського помешкання, дізнавшись хто  в ньому житеме, вирішила нічого не забирати з хати, залишивши все жінці з дітьми.

У  БФ «Волонтери Поділля» кажуть, американська організація “August Mission” й  раніше допомагала і переселенцям, і родинам армійців. Будинок для сім’ї загиблого  бійця,  придбали вперше. Тепер мають мету забезпечити житлом ще десять родин українських військових, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників.

Євген Ковтун

Back to top button