На Хмельниччині за добу шахраї ошукали дев’ятьох людей

У пастку аферистів потрапили хмельничани різного віку і за різних обставин, але усіх об’єднувала надмірна довірливість та легковажність. Відтак  ігноруючи усі застороги  правоохоронців, хмельничани  за одну мить втратили  120 тисяч гривень.

Серед жертв дві жінки, які мали намір орендувати житло в Хмельницькому. Обидві скористались оголошенням в інтернеті і, знайшовши привабливу пропозицію, перерахували  «власникам» квартир кошти. 34-річна жителька одного із сіл області втратила при цьорму 6200 гривень, а 50-річна хмельничанка — 12 000 гривень.

Ще трьох людей  дуримари ошукали за допомогою банківських  та  телефонних карток.  До одного з них шахраї зателефонували,  представившись працівником банку,  та  під приводом розблокування картки випитала особисті дані й зняла з рахунку понад 37 тисяч гривень. А до 62-річного хмельничанина зателефонував «оператор»  мобільного зв’язку, який повідомив, що його  телефонна картка  заблокована.  Аби активувати її чоловік видав    усі свої персональні дані. В результаті позбувся понад  5 тисяч гривень. У  23-річної жительки Білогірщини майже за такою ж схемою  шахраї зняли з рахунку 4 тисячі гривень.

На гачок аферистів потрапив  й  24-річний хмельничанин, який хотів  через інтернет придбати оптову партію електронних цигарок. Прорахувавши ціну і прибуток, який міг би отримати від реалізації товару, молодий чоловік перерахував шахраям 7670 гривень, але товар так і не отримав. Понад 1200 гривень зняли шахраї із картки 18-річної студентки з Нетішина, яка продавала на одному із сайтів деякі книги. За такою ж схемою шахраї ошукали 38-річну жительку Славутчини,  яка продавала в мережі дитячу коляску. З її  банківської картки  викрали  понад 33 тисячі гривень. Ще один 65-річний потерпілий намагався придбати в мережі автомобіль! Спокусившись на привабливу  ціну, чоловік перерахував  шахраям завдаток у розмірі 17 тисяч гривень. На цьому зв’язок  з «продавцем»  зник.

За усіма вищеперерахованими фактами працівники поліції проводять перевірку і вкотре закликають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям.

Євген Ковтун

 

Back to top button