На міських маршрутах — восьмий оновлений тролейбус

На міських маршрутах — восьмий оновлений тролейбус

Зусиллями працівників майстерень ХКП “Електротранс” та фахівцями і учнями навчально-виробничої дільниці ВПУ №11 капітально відремонтований і випущений на міський маршрут черговий, уже восьмий тролейбус. Замінені всі основні вузли, салон, на понад 70% переварений і замінений кузов. Загалом відновлення склало понад 90 відсотків.

Спільно з підприємствами-підрядниками вже відновлено 12 тролейбусів, які працюють на повну потужність на міських маршрутах. Про це йдеться у повідомленні “Електротрансу”.

Вік відновленого тролейбуса перевищує 15 років, то, здавалося б, що його краще списати й розібрати на брухт. Але на нашому підприємстві в подібних ситуаціях приймаються інші рішення, більш виважені й далекоглядні, каже директор ХКП “Електротранс” Сергій Бобух. Ми прагнемо, щоб хмельничан і гостей міста на міських маршрутах обслуговував справний, безпечний, чистий транспорт. До того ж ми не зупиняємось на досягнутому: ще до кінця цього року з майстерень на маршрути знову повернеться наступний, вже дев’ятий тролейбус, який нині активно відновлюють наші майстри-працівники”.

За словами Сергія Бобуха, безпосередньо у майстернях підприємства тролейбуси доводяться до майже нового стану, з заміною усіх необхідних деталей і вузлів. Відновлювальні роботи тролейбуса тривають 4-5 місяців, і їх вартість становить приблизно 500 тисяч гривень на одну відновлену машину.

Загалом до кінця 2024 року рухомий склад підприємства поповниться 42 новими тролейбусами, які надійдуть від заводу-виробника.

Вартість нового тролейбуса доходить до 14 мільйонів гривень. Це в декілька десятків разів більше, аніж вартує відновлення. Отже, економічна доцільність відновлення тролейбусів є більш, ніж очевидною. Хоча й такі роботи також потребують витрат, але самі витрати при цьому менші”, зазначив Сергій Бобух.

Міський голова Олександр Симчишин, представники місцевого самоврядування позитивно відгукнулись і про якість робіт, і про зусилля, що спрямовуються на збереження і поповнення рухомого складу підприємства.

Наша мета оновити тролейбусний парк на 100 відсотків та збільшити кількість одиниць на маршрутах. Ми вже придбали 32 нових тролейбуси і чекаємо поставки тролейбусів, придбаних за проєктом ЄБРР та платформою добросусідства ЄС. Перших 5 тролейбусів очікуємо до кінця 2024 року, загалом їх буде 42, решта мають доставити до кінця 2025 року”, повідомив міський голова.

Тетяна Руса

Back to top button