У Хмельницькому виховують лідерів

Як навчитися разом жити; разом вчитися; разом діяти, тобто працювати в команді; як навчитися жити в суспільстві взагалі. Зі школи має вийти людина, здатна створити своє власне життя, здатна до самовизначення.

Суспільству потрібен інтелектуальний тип лідера, який впливає на групу за допомогою своїх знань і оригінальних ідей. Саме таких лідерів учнівського самоврядування ми хочемо мати у нашому місті, на Хмельниччині, і для цього досить багато робиться.

Лідерів Хмельницької ради міського учнівського самоврядування “Нова генерація міста” добре знають в Україні як активних, ініціативних, творчих і талановитих дітей. Багато проєктів, створених ними, реалізується однолітками по всій Україні. “Школа лідерства”, “Школа сучасного лідера”, “Ніч самоврядування”, “Командне коло”, творчі проєкти, різноманітні квести, смартквести (на вимоги часу), тренінги, акції, вікторини, челенджі, раптівки, волонтерство, відеозйомки … і ще безліч цікавих заходів — це багаторічний класний досвід хмельницьких лідерів.

Колишніх лідерів не буває, саме тому ті, кому зараз за…, приходять, приїжджають, прилітають, забігають у палац, щоб згадати, поспілкуватися, підказати, а то і взяти участь у новому цікавому проєкті.

Вищим органом Хмельницького міського учнівського самоврядування є розширений збір ради “Нова генерація міста”, який проходить щомісяця, у другу середу. На збір з’їжджаються лідери Хмельницької територіальної громади. Теми, які обговорюються, різноманітні. Так, в грудні порушувалося питання, надзвичайно актуальне для нашої країни “Моє майбутнє — в Україні???”

17 січня я була учасницею збору “Хто не пам’ятає своєї історії, приречений пережити її заново”, присвяченого пам’яті Героїв Крут і сьогоднішніх наших Героїв-захисників. Тематична програма, створена вихованцями народного художнього колективу прес-клубу “Юний журналіст”, неабияк зачепила учасників зустрічі, бо ж ми живі свідки подій, які сьогодні тримають у напруженні весь світ. А квест розрядив атмосферу, адже на станціях працювати лідери, які “в темі”. Дарина Подоля, студентка НаУ “Острозька академія”

Фото Івана Валькова

Back to top button