На вулицях Хмельницького побільшало комунальників та спецтехніки

На хмельницьких автошляхах побільшало комунальників і спецтехніки: в місті стартував сезон ремонтів. За словами заступника міського голови, директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, цього року їх буде в рази менше ніж планувалося, доведеться відмовитися від капітальних ремонтів, значно менше ремонтуватимуть тротуари, не будуватимуть нових велодоріжок та до мінімуму буде зведено ремонт дворів. Але все ж роботи триватимуть.

Економічна активність має підтримуватися, на комунальних підприємствах працюють люди, вони мають отримувати зарплату, сплатити з неї податки, витратити ті кошти на власні потреби, таким чином, даючи можливість працювати іншим”, — зазначив на своїй сторінці у фейсбук Василь Новачок. 

З минулого тижня в місті на різних ділянках доріг комунальники наносять і оновлюють дорожню розмітку, необхідну для безпеки руху. Адже після зими дорожніх смуг практично не видно. Цього року весняна розмітка обійдеться міському бюджету майже в 7 мільйонів гривень. Про це інформує пресслужба міської ради. Дорожні роботи виконують працівники комунального підприємства з будівництва, ремонту та експлуатації доріг. Вже оновлено вулицю Кам’янецьку, на ділянці від Гагаріна до Подільської. Хоча щоденно працювати не вдавалося: через шквальний вітер впродовж останніх кількох діб роботи на певний час були призупинені, але в погожі дні працювали у повному темпі.

“Спочатку запланували розмітити основні магістралі та центральні вулиці міста: Кам’янецьку, Подільську, Свободи, Грушевського, Героїв Майдану, Соборну, Гагаріна, проспект Миру, Тернопільську, Львівське шосе, а далі інші вулиці. Розмітка наноситься дорожньою фарбою. Кошти для цього виділено з бюджету міської територіальної громади”, — розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павло Микитюк.

Нагадаємо, що розмітку в Хмельницькому наносять двома матеріалами — фарбою та холодним пластиком. Терміни гарантії на них складають шість місяців та три роки відповідно.

Цього року комунальне підприємство з будівництва, ремонту та експлуатації доріг планувало придбати 35 010 кілограмів фарби, в тому числі 33 000 кг білої, 1 500 кг червоної та 500 кг жовтої.

Очікувана вартість закупівлі складала понад три мільйони гривень, або у середньому 87,5 гривні за кілограм. Тендер оголошували двічі, і в обох випадках невдало — з’являвся лише один постачальник. Це ТОВ «Хімія-Парк» з Рівненської області. Надалі закупівлю оголошуватимуть знову, але норма щодо кількості учасників діяти не буде. Днями стало відомо, що угоду на придбання фарби уклали і товар вже в дорозі.

Тим часом вже придбали, щоправда, з третього разу, мікроскопічні скляні кульки для фарби. Вони призначені для створення світлоповертаючого ефекту в темну пору доби. Обсяг закупівлі — 10 тонн, вартість — понад 435 тисяч гривень, постачальник — консорціум «Інтелектуальні транспортні системи» зі Львова.

Крім нанесення розміток, працівники комунального підприємства з будівництва ремонту та експлуатації доріг оновлюють пішохідну огорожу: миють, очищають від застарілої фарби, грунтують, покривають перетворювачем іржі та фарбують. Вже оновлено огорожу на ділянках Кам’янецької, Подільської , Гагаріна, Пушкіна, І. Франка , Грушевського . Також підготовлено під фарбування огородження на вулицях: Свободи , Зарічанській , Кам’янецькій, Староміській, Грушевського , вул. Бандери (в районі дитячої музичної школи).

Вікторія Катрич.

Back to top button