Найкращий подарунок — МИР!

Мир — наймиліше, найчарівніше і найбажаніше слово для всіх народів світу. Навіть той, хто ніколи не задумувався над тим, як важливо жити в мирній країні, щонайменше кожного дня вимовляє це слово.

Протягом 10 останніх років на початку березня вихованці Народного художнього колективу прес-клубу “Юний журналіст” Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва проводять акцію Найкращий подарунок — МИР!”. Юні журналісти заходять у гуртки, прогулюючись коридорами, запрошують відвідувачів палацу долучатися до акції.

Як же з’явилась ідея? В далекому 2014 році вихованка прес-клубу Юний журналіст” Настя Олексюк бігла на заняття. Раптом задзвонив мобільний, і її хлопець, який вже кілька днів напружував мозок, що ж подарувати дівчині на 8 березня, відкрито запитав, а що б вона хотіла отримати в цей весняний день. Настя відповіла, що подумає, і побігла далі. Але в голові крутилося питання друга, адже ввечері обіцяла дати відповідь. Забігає наша Настуся в аудиторію і з порогу заявляє: Найкращий подарунок — МИР!”, нічого більше не хочу. Отак цей слоган став початком щорічної акції. У 2014-ому до нас у мережі приєдналися сотні людей: кидали свої фото і писали коментарі. З того часу ми зняли декілька фільмів на цю тему, акції проводили щорічно. Українська мова, якою був написаний слоган, покликала за собою англійську, польську, японську, корейську, китайську, турецьку, малайську, маорі, сомалі… — кожний учасник акції обирає для себе слоган тією мовою, яка приваблює. До нашої акції приєдналися люди з різних країн, і це було дуже приємно!

Цього року ми знову ініціювали акцію Найкращий подарунок — МИР!” в палаці: побували на справжній фешн-фотосесії, оскільки зайшли до фешн-студії “Афродіта”. Завітали на заняття до вихованців гуртка “Мʼяка іграшка”; зразкових колективів: “Юний художник” та театральної студії “STARS”, до народного художнього колективу хорової студії “Тоніка”. Діти обирали ту мову, яку вони хотіли би вивчити чи їм подобається її звучання, і залюбки фотографувалися. Дякуємо всім, хто був у цей вечір з нами!

Якщо ви ще не вирішили, як привітати матусю, дружину чи кохану дівчину з весною, знайте: ніякі коштовності не замінять миру і спокою, любові і теплих обіймів, ласкавих слів і гарного настрою! Найкращий подарунок — МИР!” Нехай МИР якнайшвидше прийде на нашу землю!

Валерія Малієнко, прес-клуб “Юний журналіст”

Back to top button