Наші дрони трощать ворожу “оборонку”

Із початку року від хмельницької громади у військові підрозділи вже надійшло 88 квадрокоптерів загальною вартістю 19 мільйонів гривень та 720 FPV-дронів на суму 10,1 мільйона. Усі поставки безпілотників профінансовані з міського бюджету. Нині міська рада оголосила низку нових тендерів на чергові закупівлі.

Хмельницький міський голова на своїй сторінці у Фейсбук відзвітував про чергову в цьому році поставку FPV-дронів для Сил оборони. За кошти платників податків громади міська рада закупила ще 120 FPV-дронів. Із них 20 із тепловізором, 100 — із покращеним двигуном та камерою, більшої потужності батареєю, що дозволить дрону працювати довше на більші відстані. “Головним пріоритетом для нас залишається підтримка Сил оборони, — написав у Фейсбуку міський голова Олександр Симчишин. — 6 лютого передали ще 10 квадрокоптерів DJI MAVIC 3T Thermal для різних підрозділів Сил оборони. Вартість — менше 2 млн 100 тис. грн. Дякую платникам податків за таку можливість! Ще до 10 квадрокоптерів купили за власні кошти та кошти благодійників.

А днями на Фейсбук-сторінці Олександра Симчишина з’явилося відео з передової, де військові зафільмували результативне застосування хмельницьких дронів. “Це найкраща подяка від воїнів: красива робота артилерійського дивізіону, де опанували не лише САУ “Акація”, а й коптери-камікадзе. Днями FPV-дрони розтрощили гордість російської оборонки — броньований КАМаз “Тайфун”, потім ще один автомобіль, а також вишку з ворожою апаратурою спостереження. Смерть загарбникам!”, — відреагував на військовий професіоналізм міський голова.

Нагадаємо, в 2023 році Хмельницька міська рада придбала 1 463 дрони. Витратили на них 55 мільйонів гривень. Виконавчий комітет здебільшого купував FPV-дрони — 1 305 на 28 мільйонів. Але були й інші безпілотники, зокрема продукція DJI: різні моделі DJI Mavic та DJI Matrice. Підтримка Сил оборони була і залишається головною статтею бюджету міської громади.
Тетяна Руса

Back to top button