Наші вічні герої

Чорні звістки з війни не оминають нашу громаду. На жаль, ця кривава війна забирає з наших лав найкращих та найвідданіших…

3 травня в селі Водички Хмельницької громади попрощалися з Героєм російсько-української війни, молодшим лейтенантом Антоном Геннадійовичем Яценком. Воїн помер 29 квітня від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання на Лиманському напрямку. Антону Яценку було 38 років. Він родом із Донецької області, боронив країну з 2022 року.

Поховали Героя на кладовищі села Водички, де мешкає його родина від початку повномасштабного вторгнення.

7 травня останню шану віддали Герою російсько-української війни, солдату Максиму Андрійовичу Ковальчуковському. Воїн боронив Україну ще з 2017 року. Загинув захисник 2 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Максиму Ковальчуковському було лише 25 років.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

9 травня в останню путь провели Героя російсько-української війни, старшого солдата Мирослава Анатолійовича Марчука. Воїн з перших днів повномасштабного вторгнення добровільно став на захист держави. Загинув Герой 8 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Мирославу Марчуку назавжди 49 років.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

11 травня, у Хмельницькій громаді попрощались з двома захисниками. 39-річний Станіслав Комарніцький, виконуючи бойове завдання, загинув у Миколаївській області, 46-річний Ігор Назарук — у Запорізькій.

У цивільному житті Станіслав Комарніцький працював на різних роботах в Україні і за кордоном. У складі 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади воїн брав участь у бойових діях у зоні проведення антитерористичної операції. 4 березня 2022 року добровільно пішов захищати країну. На фронті був сапером у 28 окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу.

Воїн Ігор Назарук родом з села Загінці. Народився 2 листопада 1977 року. Працював трактористом у селі, потім родина переїхала в Хмельницький. Тут працьовитий чоловік заробляв ремонтами, їздив до Польщі на заробітки. З початком повномасштабного вторгнення повернувся в Україну, пішов у територіальну оборону, а потім вже потрапив на передову. Ігор Назарук на фронті з червня 2022 року, загинув 7 травня 2024 року.

Воїнів Станіслава Комарніцького й Ігоря Назарука поховали у Хмельницькому на Алеї Слави Раківського кладовища.

Вічна слава Героям! Схиляємо голови перед відважністю, стійкістю та патріотизмом наших Героїв-земляків!

Back to top button